Monte Cristo grófja Tokajon - Socfest

Monte Cristo grófja Tokajon

Olvasási idő: 2 perc

Szomor György dalaival mutatkozik be a klasszikus alkotás musical változata. Az ExperiDance tánckara és a békéscsabai Jókai Színház közös produkciója a Monte Cristo grófja augusztus 29-én, szombaton a Tokaji Fesztiválkatlanban, Északkelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán látható.

Az egykori Patkóbányában kialakított Fesztiválkatlant tavaly nyáron adták át a nagyközönségnek, a legkorszerűbb fény- és hangtechnikával felszerelt, 2500 fős nézőtérrel rendelkező színház szépen illeszkedik a csodálatos tokaji tájba. A szabadtéri színpadot körülölelő 30 méter magas meredek sziklafalak, a Bodrog közelsége, az egykori kőbánya különleges hangulatot teremtenek a hatalmas amfiteátrum változatos programjaihoz.

Monte_Cristo_grofja_sajto5A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád szerint kapcsolatban áll az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet, és birtokosa lesz egy mesés vagyonnak is. Monte Cristo grófjaként elindul, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük valamikori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben, de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – minden együtt a színpadi műben, ahogy Dumas örökérvényű regényében is. Szomor György dalaival igazi musicalként mutatkozik meg a klasszikus alkotás.

Főbb szerepekben:

DUMAS, a szerző – Vastag Tamás

EDMOND DANTES, MONTE CRISTO GRÓFJA – Szomor György

IFJÚ EDMOND DANTES – Gulyás Attila

MERCEDES – Gubik Petra

FERNAND, KÉSŐBB MORCERF GRÓFJA – Csomós Lajos

DANGLARS – Bartus Gyula Jászai-díjas

VILLEFORT – Presits Tamás

FARIA ABBÉ – Szőke Pál

ALBERT, Mercedes fia – Biró Gyula

HAYDEÉ – Tatár Bianka

JACOPO – Katkó Ferenc

BONIFACIO – Gerner Csaba

PACALIO – Liszi Melinda

NAPOLEON – Czitor Attila

BÖRTÖNŐR – Vadász Gábor