3 érdekes fellépő a Művészetek Völgyén - Socfest
Információk, tippek, trükkök a 2018-as Művészetek Völgye fesztiválhoz.

3 érdekes fellépő a Művészetek Völgyén

Olvasási idő: < 1 perc

Ha kísérletező kedvedben vagy zeneügyileg, irány a Művészetek Völgye! A klasszikus zenétől kezdve a jazzen át a popig mindenféle stílus találkozik a fesztiválon. Most kiragadok három együttest – bármilyen protekció vagy prioritás nélkül -, akiket érdemes közelebbről megismerni.

Meztelen Diplomaták

A 2009-ben alakult Meztelen Diplomaták a beatpop műfajában alkot. Gondolom úgy mellékesen felmerült a kedves olvasóban a kérdés, hogy honnan van ez a clickbait név? Ebben a Meztelen Diplomata című film köszön vissza, mely Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben című regényét dolgozza fel. Nem utolsó sorban megjegyezhető, meg utalhat az őszinteségre, ahogy a Rockbooknak adott interjújukban mesélték.

Velük július 27-én, pénteken a Hangfoglaló Udvarban találkozhatunk. Ha belekóstolnál a stílusukba, akkor érdemes a Soundcloudon keresgélned. Van egy szép indie pop hangzásuk, ami nagyon tetszik, szóval megjegyeztem a nevüket.

Tom White and the Mad Circus

Rockabilly. A „vidéki” és a „rock” szavak ötvözése. Erre a világra épült rá a Tom White and the Mad Circus. A csapattal július 29.-én, vasárnap találkozhatunk a Fonó Udvar – Kocsor Ház színpadán.

Egy kis ízelítőnek íme a Rázd című számuk. Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem valamiért a Csavard fel a szőnyeget klasszikus dallama ugrott be róla elsőnek.

Ha nem bírsz várni júliusig, akkor a Visegrock Fesztiválon is elcsípheted őket.

Vangg

Eklektikus popzene. Kürt. Az együttes nem valami konkrét céllal jött létre, csupán egy érdekes zenei kísérletezés adja az alapját. Milyen a kürt és a popzene együtt? Mi lesz, ha magyar és angol szövegek találkoznak egy dalban? A választ július 28-án, szombaton a Hangfoglaló Udvarban kapjuk meg.

Azt kell mondanom, hogy a párosítás tökéletes. Tetszik ez a finom búgás a pop pörgése alatt. Hallgassatok bele: