Elindult az ötödik MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat - Socfest

Elindult az 5. MOL Nagyon Balaton

Olvasási idő: 3 perc

Május 24-én hivatalosan is megkezdődött az ötödik MOL Nagyon Balaton. A programsorozat keretein belül több száz rendezvény várja a tavalyi évben már milliósra duzzadt látogatósereget és tolja szét a tó “szezonját”.

Hogy mi is az a Nagyon Balaton? Nem könnyű egyszerűen megfogalmazni. Egy olyan rendezvénysorozat, vagy kezdeményezés, aminek az elsődleges célja az, hogy megismertesse a balatoni programokat a nagyközönséggel. De nem csak koncertekről van itt szó, hanem a helyi gasztro- és kultvilágról. Az évek során pedig ez a csokor csak színesedett.

Mára már a három legismertebb Balaton parti fesztiválon (Balaton SoundSTRANDB.my.lake) kívül olyan neves események is csatlakoztak, mint a Művészetek Völgye vagy a Veszprémi Utcazene Fesztivál. Létrejöttek olyan kuriózumok is, mint a Kompkoncertek: a kikötőből két komp indul el, amelyek a Balaton közepén összekapcsolódnak, és már indul is a buli! A közönség idén többek közt a Stereo MC’s és a Tankcsapda koncertjét élvezheti a különleges helyszínen.
De ezek “csak” a legnagyobb nevek.

Paloznaki Jazzpiknik?

Nem cseng túl ismerősnek a neve, pedig már hatodik alkalommal kerül megrendezésre augusztus 3. és 5. között, és olyan komoly fellépői is lesznek, mint az Incognito vagy épp a Koll & the gang. A jazz szerelmeseinek érdemes lehet még ellátogatni a balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztiválra is.

MOL Nagyon Balaton sajtófogadás

Ha már bor, akkor a szintén füredi borhetek mellett mindenképp érdemes ellátogatni a július 14-én induló Badacsonyi Bor7-re, a Balatonfüredi Borhetekre, vagy a 9-én kezdődő Parti Pezsgést Balatonbogláron, ahol a boron kívül a habzóbor és a pezsgő is nagy szerepet kap majd. De ne álljunk meg a borfesztiváloknál! A Nagyon Balaton céljai közt nem csak a térség programjának, hanem a gasztronómiájának és a borainak a megismertetése is az egyik célja, így érdemes böngészni az általuk gyűjtött legjobb helyek listáját. Itt biztos találunk kedvünknek megfelelő éttermet, borászatot.

De nem csak zene és bor…

A hagyományosabbnak nevezhető zenei eseményeken túl fontos megemlíteni még az alsóörsi Everness fesztivált. A már ötödik alkalommal megrendezett esemény kínál tartalmas programokat a tudatosság, az egészséges életmód és a környezetvédelem iránt elhivatottaknak, olyan fantasztikus előadókat felsorakoztatva, mint Jakupcsek Gabriella, Vámos Miklós, Grandpierre Attila, vagy Gyuri bácsi, a bükki füvesember.

A június 17. és 18. között Gyenesdiáson rendezett Los An Gyenes pin-up lányokkal, veterán autókkal, agyontetovált rockandroll-arcokkal és vérbeli rockabilly zenével hozza el a Balcsi partjára a Kalifornia-életérzést.

A június 10-11-én zajló Nemzeti Regatta több mint vitorlásverseny: a 171 éves Balatoni Hajózási Zrt. által életre hívott eseményen amatőr vitorlázók és közéleti szereplők szállnak vízre, és idén már 50 település csapata versenghet a leggyorsabbnak járó díjért. Eközben a parton gasztronómiai élmények, valamint a Honeybeast, a Margaret Island és a Hooligans koncertje várja a nézőket.

Június 23-tól augusztus végéig látogathatók a Kultkikötő rendezvényei: Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonfenyves mellett Kéthely szolgáltatja a helyszínt többek között a Budapest Bár, a Quimby, Rúzsa Magdi és Lajkó Félix koncertjének, de a programba belefér a slam poetry fesztivál, a bábjáték és színházi ősbemutatókat is láthat a közönség.

Végül ki ne hagyjuk az ART Placcot a tihanyi rév szomszédságában, a parti nyárfás ligetben, amely szombatonként nyüzsgő piactér, július végétől augusztus végéig pedig az ország legizgalmasabb művészeinek ad lehetőséget a bemutatkozásra.

Ilyen Balaton felirat lesz felállítva Keszthaly, Révfülöp, Tihany és Zamárdi főterén

Idén négy balatoni település, Keszthely, Révfülöp, Tihany és Zamárdi kap a képen látható Balaton feliratot. Így lesz mi előtt szelfizni a nyáron

Balatonozz, pecsételj és nyerj egy autót!

A MOL Nagyon Balaton szervezésében június 10-én az egész régió eseményeit érintő játék indul, értékes nyereményekért. A “Check-In” pecsétfüzetekhez országszerte a Best of Summer kiadványban, fesztiválokon és júliustól a MOL-kutakon juthat hozzá bárki. A játékosoknak nincs más dolguk, mint legalább öt, MOL Nagyon Balaton eseményt felkeresni és ott begyűjteni 1-1 pecsétet a check-in pontokon, és 5000 Ft értékben vásárolni a játékban résztvevő bármely MOL-benzinkúton. A pecsétfüzetek beküldői között 50 db VIP-bérletet sorsolnak ki 2018-as balatoni fesztiválokra, gazdára talál 250 db Balaton póló, családi nyaralás a Hotel Residense Siófokban, a fődíj pedig egy Volkswagen Beats Up!

Azok is nyerhetnek, akik az Instagramon játszanak. Bármely MOL Nagyon Balaton eseményen készült foot a #nagyonbalaton #esemenyneve hashtagekkel együtt hetente sorsoláson vesz részt.

A játék részletei a www.nagyonbalaton.hu oldalon találhatók.

De ez csak hab a tortán

Nagyon Balaton sajtófogadás, Kővirág étterem kóstolója

A Balaton-felvidéken nem csak meseszép tájakat, hanem különleges kulináris élményeket is találhatunk. Például a Kővirág étteremben.

Készül a Finom Balaton nevű kiadvány, ami a térség gasztronómiáját hivatott bemutatni, és ősszel fog megjelenni. De természetesen sokkal jobb, ha elmegyünk a tó környékén valahova és kiszemelünk egy hangulatos kis éttermet. Egy-két hely komoly meglepetést tud okozni. Ehhez ad némi segítséget a WeLoveBalaton csapata által összeállított Top 100-as lista.

De az egészben a legfontosabb, hogy

mindenki menjen a Balatonra

és szórakozzon, egyen és pihenjen egy jó nagyot!