Nagyon Strand - Socfest

Nagyon Strand

Olvasási idő: 3 perc

A Sziget kistesója a Balaton partján, külföldiek nélkül – ez volt a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál, melyet immár harmadik alkalommal rendeztek meg a Zamárdi Szabadstrandon. Napfény, virágkoszorús lányok, jó zene: a STRAND pénteki napján jártunk.

Képek: Schöff Gergely

A MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében Zamárdi egyszerre két fesztiválnak is helyszínt adott augusztus 19-22. között: egy időben, egy strandon zajlott ugyanis a STRAND és a B.my.Lake. A Petőfi Rádióból is ismert előadókért balra, az elektronikus zenéért pedig jobbra kellett tartaniuk a fesztiválozóknak Zamárdi szabadstrandjának területén. Bár a B.my.Lake súlyos ütemei kiválóan hallatszottak a túlparton fekvő Tihanyban is, a STRAND fellépőiért érdemes volt a helyszínre látogatni; ezt tettük mi is augusztus 21-én. Az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, ami a látogatók számában is érződött; pénteken azonban a gumicsizma helyett a virágkoszorú és a minél extrémebb napszemüvegek váltak kötelező fesztiválkellékekké.

A STRAND kicsit olyan, mint egy miniatűr Sziget Fesztivál, csak kevesebb az illuminált holland, és több a Balaton. Arra az esetre, ha lazításként nem akartunk vagy nem tudtunk a vízben lubickolni, a szervezők itt is igyekeztek számos egyéb, nem zenei programmal színesíteni a kínálatot. A 200 méteres drótkötélpályán például bárki végigcsúszhatott a nagyszínpados közönség feje fölött; de akadt olyan is, aki másként oldotta meg a szórakozást. A képen szereplő kalocsai lányok, Zsófi és Ramóna például megelégelték, hogy manapság senki nem mosolyog; és saját készítésű táblájukkal nemcsak a STRANDolók, hanem a mindig komor szekuritisek arcára is mosolyt csaltak.

A mosolykommandó

A 30Y koncertjéhez viszont nem volt szükség a táblára, a dalaik szövegét kívülről fújó tömeg vette birtokba 17 órától a Petőfi Rádió – MOL Nagyszínpad előtti teret. A Beck Zoli divattippjeivel tarkított koncert pedig megalapozta a hangulatot az őket követő Brainsnek. A lakossági dárenbéz hazai nagymesterei alaposan megmozgatták a szép számban összegyűlt közönséget.

Az alábbi képünkön látható fiatalemberek mozgáskultúrája ugyan elmaradt a színpad oldalában verbuválódott hard arcokétól, de azt azért fontosnak tartották megjegyezni, hogy bár nagyon jól érzik magukat, sajnálják, hogy a fesztivál területére zárták össze az összes ronda lányt.

“Captain Morgan”-nek nem tetszettek a Strandoló lányok.

 

Van annak egy bája, mikor az ember lányának erről panaszkodik két férfiú, mi azonban képeinkkel szeretnénk megcáfolni ezt az állítást. Fiúk, figyeljetek!

Mindeközben az OTP Junior Nagyszínpadon a Subscribe borzolta a kedélyeket és pörgettette a pólókat a fejek fölött, majd a bakancsokat tánccipők váltották fel Szabó Balázs Bandájára.

A pénteki nap headlinere Ákos volt, aki a tőle megszokott profizmust hozta a Balaton partjára; valamint Hauber Zsoltot is, akit az ős-bonanzások nagy örömére a zenekar teljes körű tagjaként mutatott be a közönségnek. Az Igazán turné állomásaként Ákos a teljes munkásságából szemezgetett, néhol elektronikus, néhol pedig rockosabb hangzásra váltva, és itt-ott Depeche Mode-betétek is színesítették a repertoárt.

A Pendulum DJ setről sajnos lemaradtunk, ami a Brains alapozásának köszönhetően minden bizonnyal tökéletes zárása volt a napnak.

A szervezők tájékoztatása alapján 2016 augusztusában is megrendezik a STRANDot és a B.my.Lake-et, tehát: jövőre ugyanitt!