Online lesz az idei Hacktivity! - Socfest

Online lesz az idei Hacktivity!

Olvasási idő: 2 perc

A járványhelyzetre való tekintettel a régió legnagyobb kiberbiztonsági konferenciája 2020. október 8-10 között online stream formájában lesz követhető rengeteg előadással, beszélgetésekkel és nagyobb lélegzetvételű workshopokkal.

2020-ban tizenhetedik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb professzionális kiberbiztonsági eseményét, a HACKTIVITY-t, amely hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, de mégis ismeretterjesztő és néha mélyen technikai formában.

A COVID-19 okozta bizonytalan nemzetközi helyzetre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy a résztvevők és az előadók egészségét szem előtt tartva 2020-ban a kibertérbe költöztetik a Hacktivity-t. A koncepció megálmodásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy megtartsák a rendezvény alap struktúráját, de néhány innovatív ötlettel még színesebbé tegyék azt, miközben a virtuális közeg adta lehetőségeket maximálisan kihasználják, hogy egy interaktív és élő konferencia jöhessen létre.

A jegyet váltó érdeklődők az online stream elérésén kívül belépést nyernek a konferencia hivatalos chat-szobájába, ahol nem csak egymással folytathatnak eszmecserét, de kérdezhetnek az előadóktól is, amely kérdéseket minden prezentáció után 5 percben fognak majd megválaszolni. Az előadások szüneteiben mintegy magazinműsor jelleggel hazai kiberbiztonsági szakértők beszélgetnek majd az elhangzottakról és aktuális kiberbiztonsági hírekről.

Az idei HACKTIVITY-n 20 ország 44 nemzetközileg elismert előadója fog többek között olyan aktuális IT-biztonsági témákról értekezni, mint az arcfelismerő rendszerek meghackelése, az 5G hálózatok biztonsági kihívásai, a modern adathalászat technikái, az Ethereum kriptovaluta okos szerződéseinek biztonsági kockázatai, a vezeték nélküli riasztórendszerek és okos otthonok sérülékenységei, de például szó lesz arról is, hogy érdemes-e olcsó kínai okos telefont vásárolni és ezzel segíteni a Kínai Népköztársaságot a személyes adatok gyűjtésében.

A prezentációkon túl több órás, átfogó workshop-ok is várják a látogatókat 7 különböző témában, így érdemes azoknak is jegyet váltani a rendezvényre, akik megismerkednének például a web security alapjaival, mélyebben beleásnák magukat a játék-hackelésbe, vagy Android alkalmazások biztonságáról  szeretnének komolyabb tudást szerezni. A workshopokról és az előadásokról a rendezvény honlapja nyújt bővebb tájékoztatást.

A szervezők továbbra is fontosnak tartják, hogy támogassák a kiberbiztonsági szakmát és a téma iránt érdeklődő közösséget. Ennek értelmében 2017-től kezdve minden évben több, mint 1 millió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A program összesen 50 darab jegyet bocsájt a partnerek rendelkezésére (20 jegy az oktatók részére, 30 diákjegy). A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. Jelentkezni az info@hacktivity.com e-mail címen lehet.

A HACKTIVITY nem csak a magas színvonalú előadások miatt jelentős esemény az IT-biztonság iránt érdeklődők számára, hanem azért is, mert a rendezvényen évről évre képviselteti magát a szakma krémje, ez pedig remek lehetőséget biztosít a jelenlévőknek kapcsolatépítésre, eszmecserére, de akár álláskeresésre is, 2020-ban online formában.

Jegyvásárlás és további információk a #HACKTIVITY2020-ról a https://hacktivity.com weboldalon.