A párhuzamosok újra találkoznak - Socfest

A párhuzamosok újra találkoznak

Olvasási idő: 2 perc

Az UbikEklektik egy ünnep – a találkozás ünnepe, amely a tavalyi nagy sikerű bemutatkozás után újra megrendezésre kerül augusztus 25-27-én, a zebegényi Szőnyi Táborban. Idén a fókuszban a román és magyar művészek közötti kreatív párbeszéd és közös munka lesz.

Fellép többek között a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Middlemist Red, a Ricsárdgír, az Agavoid, Szabó Benedek és a Galaxisok… A koncertek mellett lesz színház, látható a Nézőművészeti Kft Vakság című előadása, de lesz Slam Poetry workshop Horváth Kristóf vezetésével, valamint tánc, film, képzőművészet minden mennyiségben.

Napközben workshopokra invitálnak mindenkit, lehet majd maradandót alkotni, festeni, agyagozni – amit aztán haza is vihetünk, lehet drámapedagógiai workshopon részt venni, hangokkal játszani, kreatív határainkat a végtelenségig feszegetni. Esténként pedig mozi és színházi előadásokat nézhetnek meg az érdeklődök, lesz kortárs táncműhely, ahol fiatal táncosok mutatkoznak be.

Látható lesz a Nézőművészeti Kft Vakság című előadása Scherer Péter rendezésében, a főszerepben Sárosdi Lillával… és nemcsak a főszereplőről szól, hanem az ő vakságával, annak az érzetével és tapasztalatával, a hozzá fűződő kétségekkel és kérdésekkel való megismerkedésről. Amik nem csak egy látását vesztett ember gondolatai, hanem a mieink is. (Nyulassy Attila, 7óra7.hu)

Az eseményt jellemző kísérőjelenségek:

  • nemzetközi forgatag – román-magyar kulturális és kulináris párbeszéd
  • összművészeti kavalkád – képzőművészet, film, irodalom és színház fúziója
  • élőzene és elektronikus zenei stílusok keveredése három színpadon
  • feltörekvő fiatal művészek pulzáló alkotóközössége
  • feltöltődés – kézműves sörök, termelői borok és ételkülönlegességek

Hol lesz?

Van egy pont. Ez a pont Zebegény, a Dunakanyar egyik legszebb része, a Szőnyi István festő egykori kertjéből átalakított művésztelep, mely azóta is a művészet, a természet és a fiatalság múzsáinak egyedülálló találkozóhelye. Egy hely a különleges együttállásokhoz.

Kik a szervezők?

A Fiatalok a Magyar Zenéért Egyesület, akik nem régen értesülést szereztek a hamarosan beálló, kivételesen szerencsés konstellációról, és elhatározták, hogy minden alkotóképességükkel az UbikEklektik megvalósulását fogják segíteni. Céljuk a fiatal alkotók közötti szakmai kapcsolat megteremtése, közösségé formálása és munkáik bemutatása a közönségnek.

Hogyan csatlakozhattok?

A tavalyihoz hasonlóan idén is közösségi finanszírozással, a Generosity oldalon lehet csatlakozni.

A fesztiválra jegyeket csakis az alábbi linken tudtok vásárolni, tegyétek is meg gyorsan, hiszen minden plusz résztvevőnél további fellépőkkel, installációkkal és fényfestéssel bővül a fesztivál. Siessetek, maximum 501-en férnek el!

Bővebb információk az UbikEklektik Fesztivál Facebook oldalán.

Partnerek: Szoba Studio – Deepfields, Hintaló Itató, Hübris, 7vége az ég alatt, Szőnyi Tábor, KERET – Kikeltető, Expanzió, Eke pincészet, Játszóház project, Kultúrpart, NKA, Promisman, Mogul Audio.