Példátlan együttműködés a Kocsonyafesztiválért! - Socfest

Példátlan együttműködés a Kocsonyafesztiválért!

Olvasási idő: 2 perc

“Bizalomra alapozó párbeszédre épül az új Miskolci Kocsonyafesztivál” – mondja a főszervező. Hét év után 2020 február 14-16 között kerül megrendezésre a hazai gasztró-kulturális fesztiválok közül is méltán kiemelkedő Kocsonyafesztivál, amely három napon keresztül lesz az ország középpontja, mind a finom ételek, mind a legnagyobb sztárfellépők és meglepetés programok tekintetében.

Az ingyenes, szabadtéri fesztiválra a három nap alatt az ország legtávolabbi településiből és a határon túlról is érkeznek vendégek. A Kocsonyafesztivál utolsó éveiben, több, mint 250 ezer látogató érkezett a a megye fővárosába, Miskolcra. Magyarországon kívülről többek között Németországból, USA-ból, Japánból és természetesen a környező szomszéd országokból is jöttek kocsonyázni. Az idei évben a magántulajdonos, Rózsa Edit, Miskolc Város Önkormányzatával közösen szervezi meg Magyarország legnagyobb szabadtéri téli fesztiválját, a megyeszékhely legnívósabb rendezvényét. A fesztivál megálmodója és Veres Pál Polgármester közös célnak tartja a téli szezon legnagyobb szabadtéri programjának “régi, dicső fényének” visszaállítását.

Forrás: https://www.facebook.com/miskolcikocsonya/

A rendezvény tulajdonosa szerint a Kocsonyafesztivál egy olyan közösségi élménytér, ahol új barátságok köttetnek, régi barátok, iskolatársak találkoznak, ahol kapcsolatok épülnek, ahova örömmel térnek vissza a városból elszármazott lokálpatrióták, ahova büszkén hívják meg ismerőseiket a miskolciak. Az egész napos programokon, melyek kicsiknek és nagyoknak is egyaránt jelentenek garantált szórakozást, megjelenik a kocsonyalegenda három szereplője is a híres miskolci békák társaságában. A Kocsonyafesztivál több ezer kis kabala békája az idén a környezetvédelem jegyében újrahasznosított farmerből készül, amelyről köztudott, bizonyítottan szerencsét hoz. A békák mellett különleges kocsonyák kerülnek az asztalra, amelyről a legjobb séfek gondoskodnak.  A fesztivál “lelke” Miskolc szeretete, a miskolciak megbecsülése, az az elkötelezettség és lelkesedés amivel a tulajdonos, a város és a Miskolci Kulturális Központ munkatársaival együttműködve a legmagasabb színvonalon kívánják kiszolgálni a fesztivál látogatóit a február 14-16 közötti hétvégén, Miskolcon.

Forrás: https://www.facebook.com/kocsonyafesztival2020/

A teljes programtábla megtalálható az esemény Facebook oldalán.