Fergeteges a PEN idei programja - Socfest

Fergeteges a PEN idei programja

Olvasási idő: 2 perc

Megszületett az idei Pécsi Egyetemi Napok végleges programja. Igazán fantasztikus bulinak nézünk elébe, a magyar bandák krémje mind képviselteti magát a nyári fesztiválszezon indítóbuliján. Április 24 és 27 között tehát mindenkinek a pécsi Bőrgyárban a helye!

Akos2084Pár év kihagyás után a korábbiaknál is nagyobb partira számíthatunk. A nulladik napra bejelentkezett Ákos. Korai kezdéssel már 8 órától élvezhetjük a tizenhét szólólemezt megélt, élő legendát. Utolsó albuma, a 2084 tavaly év végén jelent meg, de pár számot már a 2012-es fesztiválszezonban is hallhattunk belőle. Az idei nyár azonban egy teljesen új Ákossal indul. A felvezető napot nem csak ő teszi érdekessé, hiszen fellép még az Irie Maffia, végül pedig DJ-k sora biztosítja a hajnalig tartó ereszd el a hajamat.

A csütörtök nagy durranása a Punnany Massif tizedik szülinapi koncertje lesz. Minden tüke (pécsi) hatalmasat tud tombolni a lokálpatrióta banda számaira, így az igazán nagy rajongók nem hagyhatják ki azt az élményt, amikor kedvenceik hazai környezetben őrületes hangulatot varázsolnak.  Pécsi nap lesz ez a javából, hiszen a Punnany előtt a Kiscsillag zenekar lép fel. Nem hagyhatjuk azonban ki a felsorolásból az egyre népszerűbb Anna and the Barbiest sem, akik a nap első, nagyobb fellépői lesznek. Őket követi Péterfy Bori és a Love Band.

tankcsapdaA munkából elszabadulók nagy örömére azonban a hétvégére is maradnak ismert nevek. Pénteken a Heaven Street Seven melegíti be a színpadot a Tankcsapdának, akiket a Vad Fruttik követ. Az estét záró diszkóról pedig Andro gondoskodik. És ez még csak a nagyszínpad fellépőinek listája…

Szombaton az Egyetemi Napok záróakkordjaként érkezik a The Carbonfools, akik a márciusi havazás miatt elmaradt koncertért is kárpótolják a pécsi közönséget. Az este a P.A.S.O. felpörgető muzsikájával indul. A Brains alatt igyekezni kellene, nehogy teljesen feléljétek a maradék energiátokat, mert később a DJ pult mögött Julia Carpenter áll majd.

[facebook_event id=436887709731282 float=right] Láthatjátok tehát, hogy a magyar bandák szerelmeseinek az idei PEN maga lesz a Kánaán, és ehhez még csak mélyen a zsebünkbe sem kell nyúlni. A lista pedig még így sem teljes, kihagytunk ugyanis olyan bandákat mint a Bëlga, a Neo, a Magashegyi Underground és a Kowalsky meg a Vega. Akik a feltörekvő pécsi zenészekre is kíváncsiak, azok pedig a Beck Zoli által támogatott Zenélő Egyetem fellépőit is megtekinthetik a Zen and Roll Színpadon.

PEN program