Pilisi Kavalkád-Fánkfesztivál - Socfest

Pilisi Kavalkád-Fánkfesztivál

Olvasási idő: 2 perc

A Pilisi Szlovákok Központjában feledhetetlen programokkal kívánják a téli időszak lezárását és a tavaszvárást emlékezetessé tenni a családok számára. A farsangi időszak már időtlen idők óta a felhőtlen szórakozás ideje, amelynek megkoronázása egy igazi farsangi mulatság. Február második hétvégéjén a 11. alkalommal rendezik meg a Pilisi Kavalkád- -Fánkfesztivált.

A farsangi népszokásokat felelevenítő programsorozat szombaton délelőtt a helyi katolikus templomban szlovák nyelvű szentmisével veszi kezdetét, majd a mise után vidám menettel indul a vigasság. A télbúcsúztató farsangi dínom-dánom részeként egy rudat húzó lovas szekér baktat át a falun. A rúd végén vízszintes helyzetben kocsikerék forog, amelyre népviseletbe öltözött bábúkat kötöznek. A lovak menetének ütemére a figurák táncoló párként keringenek majd végig a főúton.

Az egész napos fesztiválon minden korosztály számára sokszínű programokat kínálnak a szervezők. Lesz kirakodó vásár, folklór műsor, jótékonysági fánkárverés, majd fellép a Partizán Néptánccsoport Szlovákiából, koncertet adnak virtuóz harmonika művészek. A vidám fánkevő vetélkedőn a legfalánkabb fánkevőt díjjal jutalmazzák.

Ezen kívül számos kiegészítő program közül választhatnak, akik ezen a napon Pilisszentkeresztre látogatnak: lesz lufi hajtogatás, sakk szimultán, arcfestés kicsiknek és nagyoknak, továbbá fánkbemutató, fánkvásár, sportbemutató, tombola és játszóház is.

A rendezvény csúcspontjaként, a hazai popzenei élet csillaga, Zoltán Erika énekel majd.  A táncos kedvűek ezután a zenés farsangi bulin mulathatnak hajnalig. Egy biztos, aki ellátogat a Pilisi Kavalkád Fánkfesztiválra Pilisszentkeresztre, felejthetetlen élményekkel tér majd haza!