Először Magyarországon a Gojira! - Socfest

Először Magyarországon a Gojira!

Olvasási idő: < 1 perc

A francia Gojira zenekar 1996-ban kezdte pályafutását Ondresben, ami egy kis falu Bayonne mellett, Franciaországban. Zenéjük death, thrash és progresszív metálelemeket ötvöz, szövegeik gyakran a környezetről és annak védelméről szólnak.

GojiraEredetileg Godzilla néven indultak, de 1999 szeptemberében Gojira-ra kellett változtatniuk, mert jogügyi gondjaik támadtak (Gojira a japán megfelelője a Godzillának). Olyan zenekarok hatottak rájuk, mint például a Sepultura, a Morbid Angel, a Meshuggah, a Tool, a Metallica vagy a Pantera. Az együttes tagjai a testvérpáros Joe Duplantier (ének-gitár) és Mario Duplantier (dobos), valamint Christian Andreu (szólógitáros) és Jean-Michel Labadie (basszusgitáros).

Első nagylemezük 2001-ben jelent meg Terra Incognitra címmel. 2003-ban a The Link és 2005-ben a From Mars to Sirius albumjaik hoztak sikert, amelyeknek köszönhetően olyan zenekarokkal turnéztak, mint a Children of Bodom, az Amon Amarth, a Sanctity, a Trivium és a Lamb of God. A 2008-as The Way of All Flesh lemez a következő állomás, 2009-ben a Metallica előtt is játszottak a Lamb of Goddal együtt. Jelenlegi utolsó albumuk 2012-ben jelent meg L’Enfant Sauvage címmel, amelynek magyar jelentése “A Vad Gyerek”.

Magyarországra először látogatnak francia barátaink. Tiszteletüket teszik a Rock Beach Fesztivál második napján, július 27-én szombat este a Szalon Nagyszínpadon, és minden bizonnyal meg is rengetik a Balaton partját. Aki egy jó zúzásra vágyik, annak erősen ajánlom figyelmébe!