Búcsúzik a Rockmaraton - Socfest

Búcsúzik a Rockmaraton

Olvasási idő: 2 perc

 

Rockmaraton logójaMéltó módon szeretne búcsúzni a 22 éves Rockmaraton Fesztivál a látogatóitól, ezért idén különösen kitesznek magukért a szervezők. A pécsi Malomvölgyben 2 nagyszínpadon, egy 100 m2-es „dühöngőben” és egy feltörekvő zenekaroknak szánt pódiumon hallhatunk koncerteket.

A július 9-én kezdődő eseményen majdnem egy héten keresztül játszanak majd a rockzene legkülönbözőbb irányzatait képviselő bandák. Találkozhatunk itt punk zenével angol (G.B.H.), szlovák (Konflikt), és magyar (Hétköznapi Csalódások) előadók tolmácsolásában, vagy hallgathatunk igazi folk metált a magyar Dalriádától, illetve a skót Alestormtól. Természetesen a death metál kedvelői sem maradnak koncert nélkül, őket például az Auburn vagy a Carnifex szórakoztatja majd. Ne feledkezzünk meg azonban a Pokolgép által is tolmácsolt metál irányzatról sem, amely szintén neves fellépőkkel képviselteti magát a zenei palettán.

A Rockmaraton bővelkedik olyan csemegékben is, mint a Stratovarius vagy a Kalapács József és OMEN alkotta duó. Akinek mindez még nem lenne elég, azt meggyőzheti a hazai közönség köreiben oly népszerű Tankcsapda, a Leander, vagy esetleg a Rómeó Vérzik zenekar.

A felsoroltak csak ízelítőként szolgálnak a nagy neveket is felsorakoztató programban, (http://www.rockmaraton.hu/programok), ahol mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Annál is inkább így van ez, mivel a Rockerek.hu színpad koncertjeit a közönség állíthatja össze. (Ez még, érthető módon, nem látható a honlapon!) A szervezők állítása szerint a „Zenekari Beszavazás” nem tehetségkutató verseny. A legjobban játszó zenekaroknak „mindössze” a Rockerek.hu és a Rockvilág rádió ajándéka szolgál majd jutalmul.

A fesztivált már jól ismerő látogatók is nyerhetnek, ha beneveztek az április közepi határidővel bíró Miss Rockmaraton versenyre, vagy ötletes fesztiválfotókat készítettek, elküldve azokat még márciusban a szervezőknek. Pólóval is lehet nyerni, ebben az esetben két sör vagy üdítő a tét. :-)

A fesztivál igazi nyereményei azonban a felejthetetlen emlékek lesznek, így tehát nem érdemes kihagyni az utolsó Rockmaratont.