Erősödik a külföldi line-up - Socfest

Erősödik a külföldi line-up

Olvasási idő: 2 perc

Újabb három nemzetközi zenekarral bővült a 2016-os Rockmaraton Fesztivál fellépősora. A finn Battle Beast, az amerikai Battlecross és a szintén amerikai The Casualties is már biztos fellépők Dunaújvárosban.

Battle Beast

2008-ban alakult, finn heavy/power metál. Északi barátaink 2010-ben megnyerték a Wacken fesztivál tehetségkutatóját, a finn Rock Radio Starba versenyét, és felléptek a Finn Metal Expo-n is, így hamar nagy ismeretségre tettek szert. Első albumunkat 2011-benadták ki Steel címmel, mely a finn listák 7. helyén landolt. Hazájukban annyi pozitív visszajelzést kaptak mindenhonnan, hogy 2011 végén megkereste őket a neves Nuclear Blast kiadó, így a Steel albumot nemzetközileg is terjeszteni kezdték. Második albumuk, a Battle Beast 2013 májusában jelent meg, a legfrissebb pedig a 2015-ös Unholy Savior. A zenekar jelenlegi tagjai: Noora Louhimo (ének), Eero Sipilä (basszusgitár, vokál), Pyry Vikki (bod), Juuso Soinio (gitár), Janne Björkroth (szintetizátor).

Battlecross

Tudtam én, hogy valahonnan ismerős nekem a zenekar. Tavaly a Budapest Parkban megrendezésre került Aerodrome Fesztiválon ők léptek fel a Megadeath helyett. Az arról készült élménybeszámolót ezen a linken tudjátok elolvasni. Az amerikai trash metál banda 2003-ban alakult, eddig négy nagylemezt adtak ki, jelenlegi tagok: Kyle “Gumby” Gunther (ének), Tony Asta (gitár), Hiran “snickerdick” Deraniyagala (gitár), Don Slater (basszusgitár), Alex Bent (dob).

The Casualties

1990, New York városa, hardocre/street punk. A zenekar úgymond a street punk arany korában alakult, csak úgy, mint a The Exploited, vagy a Charged GBH. Az együttes tagjai: Jorge Herrera (énekes), Rick Lopez (basszusgitár, vokál), Jake Kolatis (gitár, vokál), Marc “Meggers” Eggers (dob). Jelenleg kilenc nagylemezük van, jövőévben jelenik meg a tizedik korong. Az idei Rockmaratonon felléptek volna, de sajnos nem jött össze – cserébe jövőre bepótolhatjuk ezt a veszteséget.

A héten megkezdődött a 10 napos Early Bird bérletek értékesítése a Ticketportal jegyrendszerében, 15.990 forintért. További 20 külföldi és 79 hazai banda koncertjére számíthattok még a 2016-os év legkeményebb nyaralásának ígérkező, rekord hosszúságú Rockmaraton Fesztiválon!

rockmaraton_plakat_jegy