Idén is Rockmaraton! - Socfest

Idén is Rockmaraton!

Olvasási idő: 3 perc

Hiába való volt a tavalyi Megadeth botrány, a rockerek és a szervezők sem tágítanak, idén is lesz Rockmaraton! Igaz most nem 10 napos, vissza térünk a standard egy hetes fesztiválra. Ellenberger már vannak külföldi és hazai fellépőink is, akik még tavaly év végén kerültek bejelentésre. Továbbá január 31-ig lehet kedvezményesen hetijegyet váltani: a fanatik bérlet 13.990 jó magyar buznyákért érhető el. Most pedig lássuk, kik azok, akik már biztos fellépnek a 2017-es Rockmaraton Fesztiválon!

Dobpergést kérek, az első külföldi név a Sepultura! Bizony, többször voltak már Magyarországon, legutoljára a Barba Negrában léptek fel, ahol a komplett ‘Returt to Roots’ albumot lenyomták. Ennek az eseménynek a leírását erre a linkre kattintva olvashatjátok. Magyar részről lesz egy Vándor és egy Éjféli lány, akik megtalálják egymást, mint Zsák a foltját, s közös Freedom kiáltásuk közben elszáll egy Lepke. Ha még nem találtátok ki, akkor elsorolom: Lord, Ossian, Road, Paddy and the Rats és Prosectura.

A következő nemzetközi fellépő a Total Chaos. A kaliforniai oldschool punk egyik zászlóshajója, akik 1989 óta űzik az ipart. Hazai fronton néhány “kötelező” név: a Pokolgép, a Depresszió, a Deák Bill Blues Band, a Rómeó Vérzik és a Tales of Evening.

Hallottál már mexikói hardcoret? Én se. sebaj, élőben is lesz rá lehetőség, hogy meghallgassátok, hiszen érkezik a Thell Barrio, akik megnyitják a fesztivál hardcore napját. Hozzájuk társul az Ektomorf, a Dalriada, a Moby Dick, az Auróra és a Rózsaszín Pittbull is.

Egy személyes kedvencem is az elsők közt van, őket úgy hívják, hogy Moonspell. A portugál zenekar gótikus, néha doom, esetenként black, vagy akár még a melodikus death metál kategóriába is belefér. 1992 óta tépik a húrokat, legújabb lemezük 2015-ben jelent meg ‘Extinct’ címmel. Hazai fronton érkezik az Akela, az Apey and the Pea, a Don Gatto, a Hatóságilag Tilos és a Junkies.

Jelenlegi utolsó nevek jönnek. Adott egy szépséges énekesnő és négy férfi. Láttunk már elég sok ilyet, nem de? Az se segít a kitalálásban, hogy szimfónikus metált játszanak. Akkor elárulom: Németországból érkezik hozzánk a Xandria! Természetesen magyar fellépők is vannak még: Rudán & Kalapács mellett a Hétköznapi Csalódások, a Dorothy, a Wisdom és a Zorall.

Szerintem első eresztésnek elég jó neveket hoztak már most a szervezők. Kik jönnek még? Mennyien? Mikor lesz mér végre nyár és indulunk Dunaújvárosba? Érdemes figyelemmel követni a Rockmaraton Fesztivál facebook oldalát, mert további 15 nemzetközi és 45 hazai bandával jelentkeznek. Mi is hírt adunk a fejleményekről, Ti pedig ne felejtsétek el megvenni még most a bérleteteket. Rockfater veletek!