RockPart lesz a Rockbeach - Socfest

RockPart lesz a Rockbeach

Olvasási idő: < 1 perc

A tavaly nagy sikerrel debütáló Rockbeach Fesztivál az idei évtől RockPart néven kerül megrendezésre. A rendezvényt tavaly főtámogatóként segítő Pécsi Sörfőzde ZRt. 2013 decemberében – az idei fesztivál előkészítésének elkezdése után két hónappal – úgy döntött, hogy az idei évet nem támogatja.

A szervezők a döntést tudomásul vették, és ezután is teljes erővel dolgoznak azon, hogy az ország legfiatalabb rock- és metalfesztiválja a tavalyinál még színvonalasabban és erősebb programmal valósuljon meg, megőrizve azokat a pozitívumait, amelyekre a tavalyi év során támaszkodhatott. A rendezvény sikeréért szívvel-lélekkel dolgozó összes szervező egyetértett abban, hogy a szponzori visszalépés ellenére a fesztivált az idei évben is meg kell csinálniuk. Bár a Pécsi Sörfőzde ZRt. semmilyen formában nem kívánta támogatni a rendezvény továbbélését, ennek ellenére a névhasználat kérdésében nem sikerült egyezségre jutniuk. Így fájó szívvel azt a döntést hozták, hogy a felesleges vitákat és sárdobálást elkerülve inkább a névváltoztatás mellett döntenek.

“Hisszük, hogy az országban van annyi zenerajongó, akik igazolják azt, hogy egy ilyen minőségű rendezvény elfér a széles palettán, és minden egyes fesztivál többet érdemel annál, hogy a háttérben a rendezvény ellen hangolja bárki akár a rajongókat, akár a zenekarokat, akár a szaksajtót, mert ez elsősorban a közönség arcul csapása. Véleményünk, hogy egyetlen fesztivál vagy vállalkozás sem attól lesz sikeres és maradandó, hogy különféle eszközökkel megpróbálja nehéz helyzetbe sodorni a vetélytársait, hanem attól, hogy tiszta versenyben megméreti a programját, helyszínét, szolgáltatásait a legfőbb és egyetlen zsűri, a látogatók előtt. Mi minden erőnkkel azért dolgozunk, hogy ezt a megméretést idén is méltóképpen felkészülve, sikerrel vegyük” – állítják a szervezők.

Találkozzunk a RockPart fesztiválon, 2014. július 24. és július 27. között, Balatonszemesen!