Magyar tenger, rock and roll - Socfest

Magyar tenger, rock and roll

Olvasási idő: 2 perc

Az izzó nyári napokon, a hűsítő Balaton és a jéghideg csapolt sör társaságában újra közös szenvedélyünknek, a rock, metal és hardcore zenének élhetünk augusztus 7. és 9. között Balatonszemesen, a RockPart Fesztiválon.

marduk_melecheshAz előző cikkeinkben beszámoltunk a bandákról, akik tutira jönnek Szemesre, most már végleges a lista. Külföldi fronton két metál zenekar csatlakozott a fesztiválhoz, a svéd Marduk és a vegyes nemzetiségű Melechesh. A Melechesh hazája Jeruzsálem és Németország, 1993 óta zúznak, saját elmondásuk szerint keleties thrash, black és death metált.

A Marduk 1990-ben alakult a Norrköpingben, nevét a babilóniai istenről kapta. A black metal második hullámával kerültek színre a tagok, és mára a stílus egyik legismertebb és legelismertebb alakjává nőtték ki magukat. Zenéjük kompromisszummentes, billentyűktől és dallamoktól megfosztott, nyers és brutális black metal, dalszövegeikben pedig a sátánizmus és a keresztényellenesség éppúgy jelen van, mint a második világháború történései.

Magyar fronton a hétköznaPI CSAlódások és a Watch My Dying csatlakozott még. Summázva közel 50 koncertet tombolhatunk végig a punk, rock, metal és hardcore zenei paletta kiválóságainak köszönhetően. A koncerteken megfáradt látogatók napközben a Balaton hűs habjai között nyerhetnek felfrissülést, hogy az est leszálltával, újult erővel vessék bele magukat a RockPart forgatagába. Kedvezményes (Early Bird) bérletek és napijegyek még március 31-ig 9 900 és 4 500 forintért, április 1-től 11 990, illetve 4 500 forintért érhetőek el a Ticketportál hálózatán. Metálfüggők és nem függők, rockzene-rajongók, idén nyáron is irány a Magyar Tenger – irány a RockPart!

Balatonszemes_part