RockPart 2015 - Socfest

RockPart 2015

Olvasási idő: 2 perc

Észre sem vesszük, hogy szalad az idő – már a harmadik RockPart Fesztiválra készülhetünk az idén. Meglepetés, hogy most nem július végén lesz, hanem augusztus második hétvégéjén, vagyis 7-8-9-én.

BalatonszemesLassan megszokássá válik (vagy már az), hogy nyár közepén Balatonszemes pár napra hangos lesz a rock-/metálzenétől, és a német turistákat felváltják a fesztiválozók a parton. Előző évi beszámolóinkat és képeinket ezen a linken tekinthetitek meg. Ez a fesztivál egy életérzés – napközben áztatjuk magunkat a Balatonban, a fák árnyékában heverünk, magunkba szívjuk a napfényt és regenerálódunk, vagy épp elvetemült módon esünk gumilabdával és vízipisztollyal a másiknak, birtokba véve a kocsmát. Várjuk az ismerősöket a vasútállomáson, a délután elérkeztével bevándorlunk a fesztiválra, ahol egész éjszaka tombolunk mindenféle jó zene kíséretében. Reggel újraindul a folyamat – kávé, tó, fesztivál – az utolsó napon pedig szomorkodva nézzük a Balaton vizének fodrozódását, és búcsút intünk a bulinak.

suicidesilence“Rock, metál, Balaton” – idén már harmadjára élhetjük át a fergeteges bulizást kerek három napon át. Első hivatalos fellépőjük a méltán híres Suicide Silence. Az amerikai deathcore fenegyerekek 2002-ben kezdték pályafutásukat. Zenei hangzásuk átmenet a death metál és a metalcore között, de szívesen használnak fel black- és groovemetál-elemeket, grindcoret, sőt még matekmetált is. Jelenlegi tagjaik: Hernan Hermida (ének), Chris Garza (gitár), Mark Heylmun (gitár), Dan Kenny (basszusgitár), Alex Lopez (dob). 2009-ben elnyerték a Revolver Golden God díjátadón a „Legjobb új tehetség” díjat, és jelenleg négy nagylemezzel rendelkeznek.

Elindult a jegyértékesítés az idei RockPart Fesztiválra. Early Bird bérletet 9.900 Ft-ért vásárolhatsz a Ticketportal hálózatában március 31-ig (a bérlet a kempingjegyet is tartalmazza). További információkkal később jelentkezünk, addig is kövessétek figyelemmel a fesztivál Facebook oldalát.