Vigyázz, kész, RockPart! - Socfest

Vigyázz, kész, RockPart!

Olvasási idő: 2 perc

Szinte teljes a 2016-os RockPart fesztivál fellépősora. A már korábban beharangozott külföldi és hazai zenekarok mellé szép számmal gyarapodtak a zenésztársak, a napok pedig csak egyre fogynak. Nem sokára indult a 3 napos zúzás Balatonszemesen!

Apocalyptica, Eluveitie, Tesseract, GammaRay, Ossian, Tankcsapda. Így indult útjára az idei RockPart, melyről előző cikkünkben olvashattok. Március végén bejelentkezett a holland szimfonikus metál egyik csillaga, a Delain. Nem mellesleg az együttest 2002-ben alapította a Within Temptation volt billentyűse, Martijn Westerholt. Őket követte a finn Lost Society, akik igazi headbangelős trash metált játszanak.

Április közepe csak a magyar fellépőkről szólt. Első eresztésben Road, Rómeó Vérzik, Dalriada, második körben Apey & the Pea, AWS, Bloody Roots, a harmadik roundban Kowalsky meg a Vega, Moby Dick, Junkies, HétköznaPI CSAlódások, Don Gatto, Rózsaszín Pittbull és a The Southern Oracle. Nem, még nincs vége – őket követte az USEME, Blind Myself, Leander Kills, Watch My Dying, végezetül a Dorothy, Uzipov, Ozone Mama és az Agregator.

Újabb külföldi fellépőnk Németországból érkezett, frissiben megjelent Gravity című súlyos lemezükkel. Ők nem mások, mint a Caliban, akik 1997 óta a metálcore lovagjai.

CalibanKövetkező arcletépő, külföldi zenekarunk a lengyel Vader. 1983-ban alakultak, a “vasfüggönyön túli zenekarnak” elsőként sikerült nemzetközi hírnévre szert tennie – a Behemoth mellett ők Lengyelország legismertebb metál zenekara. Stílusukat tekintve az amerikai death metalt keverik az európai death metal dallamosabb elemeivel.

Jegyeket elővételben tudtok vásárolni a Ticketportal.hu-n, SZÉP kártyával pedig a TIXA rendszerében. Napi bontásban már érdemes nézegetni a hivatalos honlapot, hiszen már szinte teljes a line up, csak az utolsó külföldi név van hátra. Találkozzunk idén is a Balaton parti punk/rock/metál partin – június 23-tól 25-ig irány a RockPart!