Sörfesztivál a Budai várban!

Olvasási idő: 2 perc

Budapest ékköve, a Budai Vár ismét megnyitja kapuit a prémium sört kedvelő közönsége számára. Egy év kihagyás után, idén augusztusban visszatérünk Buda legimpozánsabb helyszínére, ahol az előkelő történelmi színhelyen, a világörökség téglái között ünnepelhetjük a sört és az elsőosztályú sörfogyasztást.

Páratlan nevekkel, kivételes sörfőzdékkel kecsegtetünk, elhozzuk mind a világ sörnagyhatalmait, ahogy a legjobb import és hazai, valamint a kézműves sörök legjavát. Több mint 250 féle sörkülönlegességet lehet majd megkóstolni a fesztiválon, többek közt a legjobb hazai, kézműves és import sörök nagy választékát. A Sörfesztiválnak két helyszín ad otthont a Budai Várban: a gyönyörű díszkivilágításáról méltán híres Oroszlános udvar és a korábban várpiacként funkcionáló Hunyadi udvar.

Oroszlános udvar

A több mint 4000 m2 alapterületű udvart a Magyar Nemzeti Galéria, a Budapesti Történeti Múzeum és az Országos Széchenyi Könyvtár épülettömbje határolja. Megközelíthető a Vár mögött futó Palota útig gépkocsival, onnan az Országos Széchenyi Könyvtáron keresztül lifttel, vagy a Szent György tér felől a Hunyadi udvaron át gyalogosan.

Forrás: http://wikimapia.org/5418416/hu/Oroszlános-udvar

Hunyadi udvar

A Hunyadi udvar a Zsigmond-korban a várpiacnak adott teret. Az udvar a Szent György térről rövid sétával, a Clark Ádám térről siklóval vagy gyalogosan közelíthető meg, a Palota út felől lifttel juthatunk fel.

Forrás: http://www.vargondnoksag.hu/kepgaleria.html#!prettyPhoto

Programok, garantált jó hangulat

  • Kimagasló gasztronómiai élmény – nagy hangsúlyt fordítva a sörgasztronómiára
  • Sörfőzők saját készítésű söreinek bemutatója
  • Sörpremierek
  • Egyedi, üveg fesztiválpohár – a fesztivál prémium jellegét erősítendő, a sörkultúra felfejlesztésének szorgalmazása
  • Koncertek a magyar zenei éra első rangú rétegéből, Dumaszínház, utcabál
  • Kártyás, gyors fizetési rendszer

Megközelítés

A Várnegyed területe gépjárművel is megközelíthető, a parkolásért a helyi díjszabás szerint kell fizetni. A fesztivál helyszínéül szolgáló Hunyadi és Oroszlános udvarok megközelítéséhez a következő lehetőségeket ajánljuk a nem autóval érkezők számára:

Széll Kálmán térről a Dísz tér megállóig: 16, 16A, 116

Deák Ferenc térről a Dísz tér megállóig: 16

A Tabántól és az Attila út felől: gyalog, illetve lift használatával.

Forrás: maps.google.com

Nyitva tartás

  • Csütörtök: 17:00 – 03:00
  • Péntek: 15:00 – 03:00
  • Szombat: 12:00 – 03:00
  • Vasárnap: 12:00 – 00:00

Jegyértékesítés a www.sorfesztival.hu oldalon.