Sörgyári móka kifulladásig - Socfest

Sörgyári móka kifulladásig

Olvasási idő: 4 perc

Romkocsmák, koncertek, DJ-partik és valami plusz – a válogatott sörkülönlegességek és a sörgyár életébe is betekintést nyújtó programok teszik igazán egyedivé a szezon utolsó nagy fesztiválját, az augusztus 29-i DreherFesztet.

A tavalyi sikert folytatva idén sem változik alapvetően a fesztivál, tehát megnyitják a sörgyár épületét a látogatók előtt, sörkülönlegességekkel teszik még különlegesebbé az alkalmat, és a jól bevált zenekarok, mint például a PASO Plays Covers, a Kaukázus, a Magashegyi Underground és a Honeybeast gondoskodnak a megfelelő hangulatról.

Dreherfeszt2014_010A remek zenei program mellett a látogatók a Csapold Magad! helyszínen a karakterükhöz illő sörkülönlegességekből választva elsajátíthatják például a tökéletes csapolás alapjait, amelyet  tematikus fotófalak előtt meg is örökíthetnek, a Zsolnay porcelánnal díszített, patinás Főzőházba való túrákon pedig betekintést nyerhetnek a sörgyár mindennapjaiba. A sörgyár egyetlen napra megnyitja kapuit, hogy helyet biztosítson öt romkocsmának, négy zenekarnak, négy DJ-nek és több ezer fesztiválozónak.

Új programmal bővül idén a DreherFeszt: a Csapold Magad! nem csak lehetőséget ad arra, hogy mindenki elsajátíthassa a tökéletes csapolás alapjait, hanem a csak sörkülönlegességeket felvonultató helyszínen már a választás is meghatározó! A merész kalandok kedvelői például kipróbálhatják magukat a kesernyés-citrusos Dreher Kalandor csapolása közben, az érdeklődő pionírok választhatják a fűszeres Dreher Felfedezőt, a viráglelkű ínyenceknek a bodzavirágos Dreher Floral kerülhet a poharukba, s mindezt a sör és csaposa karakterének megfelelő, tematikus fotófalak előtt meg is lehet örökíteni. A sörkülönlegességekről és azok ízteszteléséről részletesebben korábbi cikkünkben olvashattok.

DreherFeszt_sajttaj1_WilheimGaborFontosnak tartjuk, hogy a DreherFeszt ne csupán egy legyen a nyári fesztiválok sorában, hanem csak ezen az egyedülálló helyszínen, azaz a sörgyárban elérhető speciális élményt is nyújtson. Így például betekintést engedünk a sörgyártás kulisszatitkaiba a 20 percenként induló Főzőház Túrák során, hiszen a Zsolnay porcelánnal díszített, eredeti rézüstöket megőrző üzem egyik büszkeségünk. Részt lehet majd venni a felelős alkoholfogyasztást népszerűsítő játékos programokon is, de olyan extra hatással is készülünk, mint az óriás silókra való fényvetítés – emelte ki Wilheim Gábor, a Dreher Sörgyárak prémium márkacsoport menedzsere.

A programok mellett öt egyedi – Keverőpult, Kamion, Rocklap, Múzeum és Komlóterasz névre hallgató – romkocsmát alakítanak ki a 160 éves falak között, amelyek mindegyike utal a gyár történetére, életére, mindennapjaira. Aki pedig elfárad, az megpihenhet a fantáziavilágot idéző Kingswood cidersarokban. 2015-ben a zenei felhozatalról a korábban említett zenekarok mellett olyan népszerű DJ-k is gondoskodnak, mint Beatman & Ludmilla, DJ Izil, Wondawulf és a Spanish Wax.

Nagyon jó nyarunk volt, rengeteg fesztivál és koncert fellépéssel, de nagyon is megtiszteltetésnek érezzük, hogy a DreherFeszt plakátjára rákerültünk! Minden helyszínnek megvan a maga érdekessége és varázsa, jó lesz kicsit részletesebben betekinteni arra a színtérre, ahol az az ital készül, ami olyan sok embert összehoz. Ráadásul én is, és a billentyűsünk, Kővágó Zsolt is, a Kőbányai Zenei Stúdióban tanultunk korábban, így tényleg olyan érzés, mintha hazamennénk – mondta Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője.

Mint megtudtuk, az ismert Honeybeast slágerek (Egyedül, A legnagyobb hős, Portugál, Parazita, Maradok) mellett vadonatúj dalokra is számíthatunk a DreherFeszten a most készülő 3. nagylemez anyagából.

DreherFeszt_sajttaj3_KosziJanka_KRSa_TarjánZsofiA szezon nálunk is nagyon sűrű volt, ott voltunk a legtöbb magyar fesztiválon, de turnéztunk külföldön is. A pörgős nyárnak méltó lezárása lesz a DreherFeszt, amelyre különleges műsorral készülünk: hazai- és világslágereket játszunk majd jamaicai köntösben, Cseh Tamás, Rihanna, Amy Winehouse, Nancy Sinatra dalai szólalnak majd meg ska, reggae, vagy rocksteady verziókban. Ezek mellett olyan népszerű filmek és sorozatok főcímdalai is karibi lüktetést kapnak, mint a Ponyvaregény, vagy a Trónok harca, sőt, korábban egyáltalán nem játszott, ezen az estén debütáló feldolgozások is lesznek! A színpadon vendégünk lesz Kiss Erzsi, Koszi Janka és Szélinger Anna, azaz CéAnne is – emelte ki KRSa, a PASO Plays Covers frontembere.

Mindig pluszt ad a koncert hangulatához egy különleges helyszín, a sörgyár miliője pedig már tavaly is remek volt, de most még jobban várják az eseményt. Ezt túlzás nélkül állíthatjuk, hiszen idén részt vehettünk a fesztivál söreinek kiválasztásában és nagy izgalom lesz számunkra, hogy a közönség hogyan fogadja majd az általunk választott típust, a karakteres Dreher Felfedezőt. – tette hozzá KRSa

Ez utóbbit egyébként hidegkomlózásos-technikával állítják elő, csak úgy, mint a tavalyi sörgyárfesztivál és az idei sörpiac nagy kedvencét, a Dreher Hidegkomlóst. Ennek sikere inspirálta a Dreher Sörgyárakat arra, hogy 2015-ben meghirdesse a Nagy Íztesztet, amelynek során átadták a döntést a közönségnek: a fellépő zenekarok és kisorsolt rajongóik együtt választhatták ki a csak a DreherFesztre lefőzött sörkülönlegességeket. A Magashegyi Underground kedvence a Nitrogénnel csapolt Dreher Bak lett, a Kaukázus csapat a bodzavirágos Dreher Floralra szavazott, míg a Honeybeast a Szűretlen, pasztőrözetlen Dreher mellett tette le a voksát.

A belépőjegy 1500 Ft, amely magába foglal 3 darab 2 dl sörkóstolót is! A fesztivál délután 2 órakor nyitja meg kapuit, és egészen, éjjel 2 óráig várja sok szeretettel látogatóit. A helyszínre – Dreher Sörgyárak, 1106, Budapest, Jászberényi út 7-11. – az Örs vezér térről rendszeres, ingyenes közvetlen buszjárat közlekedik a fesztivál ideje alatt.

Ha felkészülten szeretnétek a fesztiválra érkezni, akkor figyelmetekbe ajánljuk másik cikkünket a sörkóstolásról, hogy a limitált kiadású, csak a fesztiválon fogyasztható sörkülönlegességeket maximálisan felkészülten ízlelhessétek meg.

Találkozzunk 29-én a DreherFeszten!