Mit vigyünk magunkkal a STRAND fesztiválra? - Socfest

Mit vigyünk magunkkal a STRAND fesztiválra?

Olvasási idő: 2 perc

Elég sok cikk született már arról, hogy egy fesztiválra mit érdemes vagy mit nem érdemes magunkkal vinnünk. Most viszont nézzük meg ugyanezt a témát a STRAND Fesztiválra vonatkoztatva.

Fürdőruhát: Mivel a Balaton partján, Zamárdiban rendezik meg minden évben, ezért szinte kötelező megmártózni a Balatonban. Egyébként is, így könnyebben elviselhető az augusztusi forróság.

Naptejet: Ha strand, akkor magas faktorszámú naptej. Ha nem szeretnénk az első strandolás után a leégéstől szenvedni, akkor mindenképpen kenjük be magunkat naptejjel.

Napszemüveg: Magyarázni se kell. Mindenképpen szerezz be egy UV szűrős darabot: olyat, ami nem túl drága, mert lehet egy fesztivált nem él túl. A Ray Bent hagyd otthon inkább.

Kézfertőtlenítő: A vip részek kivételével egy fesztiválon soha sehol nincs szappan. Ha szeretnéd elkerülni, hogy a fesztivál után megbetegedj, érdemes sűrűn használni.

Mini gyógyszeres doboz: Érdemes magunkkal vinni egy kis gyógyszer-összeállítást, ami életet menthet néha. Görcsoldó, fájdalomcsillapító, kálcium tabletta, ragtapasz, sebfertőtlenítő. De ha nagyon tutira akarsz menni: hányáscsillapító, hasfogó vagy valamilyen széntabletta. Természetesen a rendszeresen szedett gyógyszereidet se felejtsd otthon!

Óvszer: Ha fesztiválozni megy az ember, könnyedén kalandokba bonyolódhat. Ne arra építsünk, hogy a másiknál majd úgyis lesz, legyünk felkészültek és felelősségteljesek! Az egészségünk mindennél fontosabb.

Szemfedő + füldugó: Ha nem vagy hozzászokva, hogy állandó jelleggel hangzavarban legyél, ezek alap darabok. Nyugodt alvás nélkül nincs hatalmas buli másnap. A szemfedővel meg esetleg még egy kis délutáni pihi is belefér.

Ruhacsipesz: Rendkívül hasznos egy fesztiválon! A száradó törölköződet fel tudod vele csipeszezni a sátradra, így nem csúszik le, nem viszi el a szél. A sátor bejáratát is fel lehet vele fogatni, így járhat benne a levegő, és 50 fok helyett csak 40 lesz bent. Sokszor a zuhanyzókon nincs függöny, ha viszel magaddal egy plusz töröközőt és két csipeszt, ezt a kérdést is gyorsan meg lehet oldani.

Rétegezhető ruha és meleg öltözék: Bár napközben meleg van, a Balaton partján augusztusi éjszakákon már nagyon hideg is tud lenni, nem védi a területet semmi az északi széltől, ezért érdemes olyan ruhával felvértezni magunkat, amit rétegenként fel és le tudunk venni.

Barátok: Egyedül fesztiválozni szívás, vidd a barátaidat is! Szólj nekik, mekkora móka lesz idén is a STRAND Fesztivál!