Népszerű volt a Mumford and Sons a Szigeten - Socfest

Népszerű volt a Mumford and Sons a Szigeten

Olvasási idő: 2 perc

Az idén 25 éves Sziget ismét látogatói csúcsot döntött. Több mint 500 ezer látogató érkezett a hét nap alatt. A hétfői nap már jóval korábban teltházas lett, de szombaton is lezárták napközben a jegyértékesítést.

Augusztus 11-én, szombaton 90 ezren érkeztek a Hajógyári szigetre. Már napközben lezárták a jegyek értékesítését, de azért pár tucatot félretettek azok számára, akik nem értesültek a hírről. Leginkább a brit alternatív/folk-rockot játszó Mumford&Sons vonzotta be az érdeklődőket. A Nagyszínpad a Punnany Massif zenekarral nyitott, majd csupa Egyesült Királyságból érkező fellépő következett. Éles váltással Lianne La Havas, majd a Bastille, végül az említett zenekar.

Tombol a retró a szigeten

A Sláger Fm színpadán a 90-es évek hangulata tért vissza, olyan fellépőkkel, mint a Happy Gang, ShyGuys, Betty Love, UFO, Splash vagy szombaton az Ámokfutók. A retró hangulat elég nagy létszámot vonzott a sátorba, ahol mindenki egyszerre énekelte a nosztalgikus számokat.

Fotó: Varga Máté

Love Revolution, avagy szeresd felebarátodat!

Az idei fesztivál jelmondata a Love Revolution volt: a szervezők célja immár 25 esztendeje olyan “álom államot” létrehozni egy hétre, amelyben a szeretet a vezérfonal, mások elfogadása. Nelson Mandela születésének 100. évfordulóját dél-afrikai zenekarok fellépésével ünnepelték. Ezen felül fontos cél az is, hogy élhető Földet hagyjunk magunk után. Ennek példája az idén először bevezetett re-pohár – amelyet a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítése végett vezettek be -, és a szívószálak mellőzése, de például az ArtZone helyszínén újrahasznosított anyagokból készültek tárgyak. A Recycling Center pedig mindennap előadást tartott valamilyen környezettudatossággal kapcsolatos témában.

Hajnalban is megy a buli

Idén töltötte be fennállásának 25. évfordulóját a Sziget, ennek ellenére kevés “veterán” fellépő akadt, a headlinerek között olyanok szerepeltek, mint Lana Del Rey, Lykke Ly, Kendrick Lamar, Dua Lipa. A Sziget idején elmaradhatatlan eső kicsit közbeszólt a programokba, de így is jóval több mint 500 ezer látogató érkezett, majdnem minden nap teltházzal. A fesztivál történetének kezdetétől számított 9 milliomodik látogató is megérkezett, méghozzá egy svájci középiskolás lány személyében, aki most először jött a Szigetre.

Jövőre ugyanitt!

A nagy siker után azonnal elkezdtek készülődni a szervezők; 2019 augusztus 7-13 között újra Szitizenek lehetünk egy hétre. Az első fellépők neveit pedig hamarosan közzéteszik. Október elsejétől pedig meg is lehet vásárolni a jegyeket a következő nyári szezonra.

A Nagyszínpadon éjfél után nincs élet, de a többi sátorban reggelig szól a zene