Színes a kínálat a Pannónia Fesztiválon - Socfest

Színes a kínálat a Pannónia Fesztiválon

Olvasási idő: 3 perc

A Pannónia Fesztivál (hű fesztiválarcok között csak simán: PAFE), idén június 5-én, csütörtök délután kezdődik a COOL HEAD KLAN, az OZONE MAMA és a SUBSCRIBE koncertjeivel. A négy napos fesztivál line-upjából adunk egy rövid áttekintést.

Csütörtökön az OCHO MACHO, a PROSECTURA, a ROAD, a RÓZSASZÍN PITBULL, a MAGASHEGYI UNDERGROUND, a DEPRESSZIÓ, a YELLOW SPOTS, SISKA FINUCCSI és nem utolsó sorban az ALVIN ÉS A MÓKUSOK köszönt minket.paf
Az igazán kemény fesztiválarcoknak éjfél után jön az ELEFÁNT, a Picsa (azaz a HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK), a KONYHA és egy kis angol különlegesség éjjel egy órától: SHY FX & STAMINA MC.
A PAFE mindezt három helyszínen kínálja: a RCKSTR METÁLSÁTOR, BALLANTINE’S NAGYSÁTOR, és a ZENESZÖVEG.HU NAGYSZÍNPAD vár titeket egy kiadós tombolásra.

Június 6-án, pénteken a Ballatine’s Nagysátorban A Láma Dalai-val kezdhettek bemelegíteni  majd jön a Blizard és az Ivan & The parazol. Este INTIM TORNA ILLEGÁL szól a nagyérdeműnek, majd a kölyökhangú THE GRENMA játszik, a megnyugvást egy kis “zenebuddhizmus” hozza a AKKEZDET PHIAI előadásában, és jön Beck Zoli és a 30Y. Fellép a JUNKIES, majd kellőképpen spiccesen énekelhetjük a “hajolj bele a hajamba” című örökérvényű slágert PÉTERFY BORI & LOVE BAND-al. Ha kezdenél fáradni a HŐSÖK mentik meg a hangulatot, a metálsátorban pedig a LEANDER RISING lép fel.
Éjszaka két újabb külföldi különlegesség felel majd kedélyállapotunk szinten tartásáért: DJ FRESH & MESSY MC és a FREESTYLERS. SOERII & POOLEK bulizza át velünk a péntek éjjelt szombatra virradva. Haa mindez nem elég, hasonló időpontban szórakoztat minket majd a DALRIADA, még később pedig a BARABONTO.

Szombaton, június 7-én a BARBÁRFIVÉREK kezdik a napot, őket követi DSP, ezzel majdnem egyidőben az UZIPOV. A kora esti órákban a KOWALSKY MEG A VEGA lötyögtet meg minket, és énekelhetjük együtt a MARY POPKIDS tagjaival a “Nightdrive” című fülbemászó slágert. Jön a MOBILMÁNIA feat. VIKIDÁL GYULA, majd a KISCSILLAG “örökre szívetekbe zárja magát” a BЁLGA és a BLIND MYSELF előtt. A QUIMBY szokás szerint csak “magát adja”, utánuk pedig válthatunk helyszínt és hallgathatjuk a PÁL UTCAI FIÚK-at.
biffy  A szombati napra invitálták a BIFFY CLYRO zenekart, majd egy kicsit későbbre a DUB PISTOLS együttest is, így ez egy tipikusan kihagyhatatlan PAFE estének ígérkezik. Mindezek mellett az egyre sikeresebb HALOTT PÉNZ várni minket, majd kapunk egy cseppnyi őrületet az INSANE zenekartól, de jön a FISH! és a CLOUD 9+ is.

A vasárnapi napra nem érdemes kidőlnünk, mert FUNKTASZTIKUS lesz, MR. BUSTA, a PUNK WHISKWY, a SUPERNEM és a KALAPÁCS előtt. A nagyszínpadon este a BRAINS dalszövegeire bugizhatunk, közben átnézhetünk a SUB BASS MONSTER vagy a HOLLYWOOD ROSE koncertjére. Az estét “élvezhetjük” tovább a PUNNANY MASSIF pécsi rappereivel, vagy a rocksátorban a WATCH MY DYING tagjaival, esetleg a ballantine’s nagysátorban DENIZ-el. A pafésok vasárnapra sem fulladtak ki a külföldi előadókból, sőt, a végére hagyták a javát, a THE OFFSPRING személyében. Miután nem tudjuk visszakönyörögni őket a színpadra, még mindig nincs vége, mert fellép még a CADAVERES, MAJKA és CURTIS, a PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA és késő éjjel az ASPHALT HORSEMEN és szintén külföldi előadó, LTJ BUKEM-el búcsúzhatunk a fesztiváltól.

Szerintem vonzó felhozatal. Téged is meggyőzzött, hogy június 5 és 8 között Szántódpusztán a helyed?