TOP5 furcsa fesztivál - Socfest

TOP5 furcsa fesztivál

Olvasási idő: 2 perc

Van néhány bizarr sztorid a Szigetről vagy a Balaton Soundról? Nos, kapaszkodj meg: van olyan fesztivál, ahol teljesen normális például tűzhangyákat dobálni és disznó hangokat utánozni. Ez az 5 furcsa fesztivál tökéletes célpont azoknak, akiknek túl mainstream a hazai kínálat.

Konaki Sumo

A japán Konaki Sumo lényege, hogy két szumó birkózó egy-egy csecsemőt tart a kezében és akinek a csecsemője hamarabb sír, az nyer. Ez az európai szemmel furcsa fesztivál 400 éves hagyomány és egész Japánban megtartják. Gondolom ezzel kapcsolatban mindenkiben felmerült a kérdés, hogy mi történik, ha a két kisded egyszerre kezd el sírni? Ez esetben az nyer, aki hangosabb sírást tudott elérni. A meccs bírója grimaszol, álarcokat vesz fel és rászól a kicsikre, hogy segítse a menetet. Egy japán mondás szerint a síró babák gyorsan nőnek és minél hangosabban sírnak, annál több áldás éri őket.

Entroida

A furcsa fesztiválok listából nem maradhat ki az Entroida sár és tűzhangya dobálása.
Minden évben Laza városában, Észak-Spanyolországban sáros rongyokat vágnak egymáshoz az emberek az Entroida Fesztivál keretében. Az igazi profik ecettel felbőszített tűzhangyákkal szórják meg a rongyaikat, hogy még nagyobb buli legyen, amikor arcon találják a szomszédot. Ez a furcsa fesztivál galíciai hagyományokból, a föld tiszteletéből ered.

Tunarama

Ausztrália tonhalfesztiválján vannak családi programok, ételek, homokszobrászat, dinnyeevő-verseny és minden egyéb, amit egy ilyen eseménytől várunk, de az igazi különlegesség a programlistán a tonhalhajító verseny. A fesztivál honlapján az elmúlt évek versenyeredményeit is megnézhetjük, amikből kiderül, hogy akár 32 méterre is el lehet hajítani egy tonhalat.

Majom Büfé Fesztivál

A Majom Büfé Fesztivál furcsa fesztivál, de vannak bizarrabbak is.

Fotó: Hbbhjgxjgf, Wikimedia Commons

Thaiföldön novemberben ünneplik a Majom Büfé Fesztivált, amin akár 4 tonna gyümölcsöt is felszolgálnak a majmoknak, így meghálálva, hogy turistákat vonzanak az országba. Természetesen van zene, parti és aki majomnak öltözve szeretne bohóckodni Thaiföldön, annak ez a legjobb alkalom rá.

Disznófesztivál

Ezen a fesztiválon jutalmazzák a malackodást! A franciák La Pourcailhade nevű eseményén lehet malacnak öltözni, malacot utánozni és malacot enni. Először 1975-ben tartották meg a Disznó Testvériségének szervezésében.

Borítókép forrása: Nesnad, Wikimedia Commons