Óriási buli a Duna-parton - Irány a VéNégy Feszt - SocFest

Óriási buli a Duna-parton – Irány a VéNégy Feszt

Olvasási idő: 2 perc

Fergeteges koncertek, behűtött italok a Duna-partján, közös reggelik, hajnalig tartó bulik: ez a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, amelyet idén hatodik alkalommal rendeznek meg a váci Duna-parton július 5-8. között. A feszten fellép többek között a Punnany Massif, a Kiscsillag és a Quimby is.

A VéNégy fesztet azoknak ajánlják, akiknek a legnagyobb fesztiválok már túlságosan is nagyok, de mégis buliznának mind a legjobb hazai-, mind a V4 országokból ide érkező fellépőkkel.

Csütörtökön (július 5.) 18.30kor kezd a Sonya nevezetű rock zenekar, őt követi a Belga, aki tavaly is sokakat vonzott a fesztiválra, de az est csúcsfellépőiről se feledkezzünk meg, 23:00-tól dübörög Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, a Punnany Massif. A 10 főből álló banda idén ünnepli 15. szülinapját, aminek apropóján tavasszal kiadtak egy válogatás CD-t, amin az elmúlt évek 15 ,,legpunanybb” dala szerepel koncert hangzással. A szülinapos Punnany garantáltan nagy bulit fog csapni, akár csak tavaly! A hajnalig tartó táncról pedig a Freakin Disco gondoskodik, aki kevésbé diszkós, inkább technós elektronikus zenével és élő jazzes keverékével fokozza a hangulatot.

A fesztivál második napján (július 6.) leginkább a rocké lesz a főszerep, ugyanis fellép többek között az alternatív rock zenét játszó I Love You Honey Bunny cseh zenekar, az Ivan and the Parazol és a jövőre 30 éves Tankcsapda.

Szombaton (július 7.) a Péterfy Bori & Love Band és a Vad Fruttik után az utóbbi években óriási népszerűségnek örvendő Necc partyn lesz a hangsúly, ami már többször töltötte meg a Budapest Parkot. Kíváncsian várjuk, a Dunakanyarban mekkora sikere lesz a bulinak.

A zárónapon (július 8.) sem lesz hiány zenei kínálat tekintetében, ugyanis, hogy teljes legyen a V4 szekció, a lengyel Lily Hates Roses próbálja majd elvarázsolni a közönséget. A lengyel duó 2012-ben alakult, zenéjük az indie hangzásvilágra épül, amely kiegészül némi folk és avantgárd elektronikával, egyedi hangzást produkálva. 20:45-től a Kiscsillag veszi uralma alá a Déli színpadot, a fesztivált pedig a Quimby fogja zárni.

VéNégy Fesztivál – Vác