Újra bizonyított a VéNégy Fesztivál - Socfest

Újra bizonyított a VéNégy Fesztivál

Olvasási idő: 3 perc

Másodszor rendezték meg Nagymaroson, a Dunakanyar szívében a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót. A fesztiválnak tavaly is nagy sikere volt az új helyszínen, amit különleges programokkal és emlékezetes részletekkel valósítottak meg. Idén pedig bebizonyosodott, hogy megunni sem lehet, évről évre visszavágyik ide az ember.

Azt már megszokhatták a VéNégyre látogatók az évek során, hogy egy nagyon sokszínű, mindenki érdeklődését és ízlését lefedő és kielégítő programmal készülnek a szervezők – mind koncertek, mind színházi előadások tekintetében. Kora délutántól hajnalig tartó buli, napközben színház és gyerekprogramok, kirándulás a környék csodás erdeiben és hegyein, chillezés és hűsölés a Duna-parton – méghozzá pazar panorámával.

Fotó: VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó hivatalos oldala

 

Fotó: VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó hivatalos oldala

Fotó: VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó hivatalos oldala

A négy nap alatt rengetegen megfordultak a rendezvényen, voltak, akik először látogattak el a fesztiválra, de a résztvevők nagy része évről-évre visszajár – rendezzék meg bárhol a fesztivált. A programok és koncertek részletezése ilyen szempontból másodlagos. A lényeg az a hangulat, ami megszületik itt. Az az emberbarát közeg és légkör, ami nem sok fesztiválon élhető át. Itt egyszerre tapasztalható meg a fesztiválszezon és a meghittség; az a barátságos közeg, ahol nem taposnak el, ahová gyerekekkel is el lehet menni, ahol kézzel fogható a természetközeliség.

Van valami egészen misztikus abban, ahogy a nagyszínpad előtt állva és körbe nézve a Dunakanyart, a Visegrádi várat, a Börzsöny fesztivál fölé magasodó hegyvonulatait látjuk.

Ez már önmagában ad egy olyan atmoszférát, ami szándékosan nem lenne kivitelezhető. És itt még mindig csak a környezeti tényezőket vettük sorra, az előadók, a résztvevők kedvessége és személyisége csak hab a tortán. Ugyanis ők is érzik ezt: érzik a családias közeget, a többihez képest kis, de mégis jelentős zenei fesztivál energiáját. És jó érzés ezzel az energiával együtt lüktetni, akár csak egy este, akár mind a négy napon keresztül. Ez tölt, örömöt okoz, emlékeket és energiát ad, kizökkent a mókuskerékből és beránt egy olyan flowba, amit a nyáron legalább egyszer át kell élni. És ha ez így van, akkor miért ne pont itt, a VéNégyen?

Fotó: VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó hivatalos oldala

 

Videó: VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó hivatalos oldala