VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó - az egyedülálló fesztivál

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó – az egyedülálló fesztivál

Olvasási idő: 3 perc

Narancsos naplemente, a Duna hullámainak kövekhez csapódó moraja, az egyik színpadról pedig Lábas Viki hangja csendül fel, miközben a boros pohárban gyöngyöző rosé csillog… Egy békés, csábító életkép – méghozzá egy fesztiválon! Vácon, a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón ugyanis lehetséges ez is: minőségi zene, buli, fesztivál hangulat, ami nem nyomja el a színházi darabokat és a kulturális elemeket. Fesztiválelemzés – visszatekintés.

A VéNégy Feszt egy fajta jolly jokere a fesztiváloknak. A rendezők az összes korosztály igényeit szem előtt tartva állították össze a programokat, gyerekek, fiatalok, középkorúak és az idősebb generáció tagjai is számos lehetőség közül választhattak. A közös reggeli és fitness edzés után egész napos kísérőprogramokon vehettek részt a koncertek és előadások mellett: dartsfoci, sárkányhajózás, henna festés, könyvkuckó, társasjátékok és játszóház. A déli kapunyitással pedig kezdetét vette az igazi fesztivál hangulat. A magyar zenei élet nagyágyúi léptek fel, többek között a Margaret Island, a Follow the Flow, az Irie Maffia, Szabó Balázs Bandája, a Tankcsapda, a Vad Fruttik és az Intim torna Illegál. A színpad előtti füves terület megtelt, a koncerteket valódi üdvrivalgás és ujjongás követte, ugyanis sokan jönnek el erre a fesztiválra azok közül, akik más, nagyobb fesztiválokra vagy a Pesten megrendezett koncertekre valamilyen okból nem tudnak.

A zenekarok és énekesek közvetlenek, sokkal családiasabb környezetben zenélnek,

aminek megvan a saját bája és előnye. A Margaret Island kifejezetten szereti ezeket a koncerteket, azokat az alkalmakat, ahol kontaktus alakul ki zenekar és közönség között. A zenekar tagjaival a fesztiválon készített interjú ITT olvasható.

De a színházi darabokról se feledkezzünk meg. A VéNégy Feszt lehetőséget biztosít más kultúrák, más művészeti felfogások felfedezésére, hogy a környező országokat jobban megismerjék a résztvevők. A külföldi előadásokat feliratozzák, illetve fejhallgatón narráció segítségével is nyomon követhető a darab. A más nemzetiségű színészek pedig nagyon hálásak, amiért magyar közönség előtt játszhatnak, amiért kitekinthetnek saját közegükből.

A VéNégy Fesztivál megteremt egy tökéletes összhangot az érdekes, kulturális programok és a vad, fesztiválos bulik között. Összevonja nemcsak a nemzetek zenéjét és művészi játékát, de a közönség különböző rétegeit és érdeklődési köreit.

Színvonalas és minőségi tartalomszolgáltatásával méltán lehet az egyik legnépszerűbb fesztivál (már nem csak) a Dunakanyarban. Elérhető közelségbe hoz elismert zenészeket, miközben megmarad a nyugodt, emberbarát hangulat, és nem érezzük, hogy összenyomna minket a fesztivál.

Ha idén nem voltál, jövőre semmiképp se hagyd ki!

Fotók: VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó