Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/socfest.hu/wp-content/themes/socfest2013/inc/rss.php on line 23
Visszatér a Rocksertés? - Socfest Visszatér a Rocksertés? - Socfest

Visszatér a Rocksertés?

Olvasási idő: 2 perc

Három év után ismét lesz Pécsi Egyetemi Napok. A korábbi színvonalhoz híven, az idei felhozatal is bővelkedik a hazai fellépők krémjében. De vajon a Rocksertést is viszontlátjuk?

PEN logóUtoljára 2010-ben élvezhettük a Pécsi Egyetemi Napokat, de idén ismét tombolhatunk a bőrgyár falai között. A korábban kétévente megrendezett fesztivál egyre nagyobb népszerűségre tett szert, így 2008-at követően már évente és egy nagyobb helyszínen, a Zsolnay gyár helyett a Bőrgyárban szervezték meg. Két évig tartott azonban a szerencse-széria, és az egyetemisták bánatára a 2010-es, nagy Európa Kulturális Főváros pörgést követően a PEN eltűnt a süllyesztőben.

Idén azonban, mint főnix hamvaiból, újjáéled a három napos buli. A fesztivál védjegyének számító diákrektor-választás is megmarad, és persze a tehetséges, feltörekvő pécsi zenészek is fellépési lehetőséget kapnak. A színvonalromlásától sem kell félnünk, az előzetes fellépői listán ugyanis a hazai zeneipar legnépszerűbb bandái szerepelnek.

A PEN április 24 és 27 között lesz megtartva, a közel 70 fellépő 4 színpadon szolgáltatja majd a talpalávalót. A nulladik napra már bejelentkezett Ákos is. Ez jelzi, hogy a PEN a nyári fesztiválszezon kezdete, hiszen a pop ikont manapság csak a nyári turnékon láthatjuk. A fellépők sorát ékesíti továbbá a Tankcsapda, a Heaven Street Seven, a PASO, az Irie Maffia, a Belga, a Vad Fruttik, valamint a pécsi törzstagok a Kiscsillag és a Punnany Massif. Az első meglepetés épp a Punnany Massifnak köszönhető, hiszen a sajtótájékoztatót klipforgatásukkal kötötték össze. A fiúktól ez nem is meglepő, hiszen mindig hű pécsiek maradtak.

A jegyárak továbbra is diákbarátok. Március 24-től elővételben 6900 forint a bérlet, pécsi egyetemistáknak pedig még ennél is olcsóbb, csupán 4900. A napijegyek is megvásárolhatóak lesznek előre, 2500 forintért kaparinthatjuk meg őket, PTE-s diákként pedig 1900-ért.

A korábbi években egy hatalmas részeg disznó járt-kelt a Bőrgyárban. Ő volt a Rocksertés, akit vegyes érzelmekkel fogadott a közönség. Sokan szerették, de vicc tárgya is lett, sőt egyes PTE-s diákkal leltek némi hasonlóságot. Várva várjuk tehát, hogy idén is hatalmas rengő sonkái köszöntenek-e minket, vagy egy új kabalaállat mutatkozik-e be a porondon.