Bastille-ra tombol a tömeg Sopronban - Socfest

Bastille-ra tombol a tömeg Sopronban

Olvasási idő: 2 perc

Folytatódik a VOLT fesztivál, tegnap SLASH Ft. Myles Kennedy & The Conspirators adott hatalmas koncertet, de aki lemaradt róla, az se csüggedjen, ma is szuper bandák lesznek a porondon.

Csütörtökön sem lesz rossz napja azoknak, akik szeretik a meleget, tegnaphoz hasonlóan ma is a 30 fokot nyaldossa majd a hőmérő higanyszála. Lássuk, kik tesznek ma róla, hogy egy jó fröccs vagy egy sör mellett el tudjuk viselni ezt az időt!

A 4 tagú Fish! nyitja a délutáni programot a nagyszínpadon, majd a kaliforniai hardcore-punk banda, az Ignite veszi át a stafétabotot. Több mint 20 éve kezdték a zenélést, most érdekes távkapcsolatban dolgoznak új albumukon: míg a zenészek Kaliforniában játsszák fel az alapokat, Zoli itthon énekli fel a dalokat.

Ezután a szembe színpadon már az ausztráliai Parkway Drive mutatja meg nekünk, hogy mi is az a metalcore, a srácok 2013-ban már jártak a VOLTon, most reméljük a készülő új albumukról is felcsendül egy-két szám.

 

Ez remek felvezetése lesz a chicagói Rise Against-nek, akik 7. nagylemezük, a 2014-es The Black Market nótái mellett (Tragedy+Time, I Don’t Want To Be Here Anymore) biztos eljátszák majd a Savior-t vagy a Prayer Of The Refugee-t a várhatóan hatalmas tömegnek. Ezzel párhuzamosan a Jana színpadon Odett után a Lilly Wood & the Prick lép fel, akik a kicsit könnyedebb poppos vonalon mozognak, bizonyára rögtön beugrik sok mindenkinek a Prayer in C daluk.

A Sopron színpad környékén se fogunk unatkozni, többek között este 8-tól a Budapest Bár varázsolja a fülünkbe a 20-as, 30-as évek dallamait.

Egy kis hazai után (Vad Fruttik) a nagyszínpadon pedig jön az ifjú brit sztárzenekar, a Bastille. Tavaly a Szigeten teltházas koncertet adtak, várhatóan a VOLTon sem lesz ez másként. A londoni kvartett új dalokon dolgozik, reméljük hallunk is majd belőlük a klasszikusok mellett (Pompeii, Of theNight).

Természetesen ez csak egy nagyon kis szelete a VOLT mai fellépőinek, itt lesz még: Jónás Vera Experiment, Soerii & Poolek, Lotfi Begi, Wankelmut, Poli & Nora Matisse és sokan mások. Ne hagyjátok ki az egyéb kulturális programokat sem! Jó bulizást mindenkinek! :)