Volt Fesztivál - Utolsó nap - Socfest

Volt Fesztivál – Utolsó nap

Olvasási idő: 2 perc

Vasárnap elérkezett a VOLT Fesztivál utolsó napja, amit a szervezők az Arctic Monkeys zenekar miatt hosszabbítottak meg, mivel csak ezen a napon tudtak ellátogatni a a fesztiválra

A Roskilde Fesztiválról egyenesen Sopronba érkező zenekar tagjai először távolságtartónak mutatták magukat, a koncert után azonban azonnal beleszerettek a VOLT Fesztiválba: előbb a bungee jumpig kosarából néztek körül, majd az élményparkot látogatták meg, és az énekes kivételével ki is ugrottak a bungee-n, meg csúsztak is a kötélpályán. Eközben Lobenwein Norbert főszervező igyekezett meggyőzni Alex Turnert, hogy fogadja el a számára készített egyedi szobor-széket, amelyből ma már 21 db lelhető fel Sopron közterületein. Az énekes nagy örömmel vette birtokba, és írta alá Ef Zámbó István alkotását. A nagysikerű brit banda vasárnap este kilenckor lépett fel a Telekom Nagyszínpadon, a közönség már alig bírt magával a kezdésig. Mivel ez már upgrade nap volt, és nem tartozott bele a négynapos fesztiválbérletbe, roppant szigorú ellenőrzések folytak a kemping minden pontján, 15 méterenként kötelező volt a karszalag felmutatása, és annak, aki valahogy mégis belógott, súlyos következményekkel kellett szembenéznie. Az első sorban állók testközelből figyelhették Alex Turner lazaságát, a szemfülesek még egy Arctic Monkeys-os felfújható majommal is gazdagabbak lettek. A koncert maga nem volt hosszabb a szokásosnál, de a közönség sikeresen visszatapsolta az együttest, akik még három szám erejéig szórakoztatták a nagyérdeműt. Sajnos képekkel erről a koncertről nem tudunk szolgálni, ugyanis csak előre szerződtetett médiumok kaphattak engedélyt a fotózásra, illetve a videózásra, amihez külön közlemény aláírása volt szükséges. Így nekünk maradt a dalokra való táncolás.

SONY DSC

De nem csak az Arctic Monkeys lépett fel utolsó nap – ott volt még az őket felkonferáló The Strypes, a Nagy-Szín-Pad győztes Mary Popkids,a Mocsok 1 Kölykök, Fish!, Kiscsillag az OTP Junior – Petőfi Rádió Színpadon. Esetleg aki egy kis retró nosztalgiára vágyott, meghallgathatta a Beatrice és az Edda koncertjeit az Aquarium Színpadon, vagy pedig Szabó Balázs Bandáját a Heti Válasz Borfesztiválon egy fröccsel a kézben. Vasárnap természetesen tovább folytatódtak a programok a helyszínen; Dr. Zacher Gábor beszélt a drog- és alkoholfogyasztás veszélyeiről, és a Werk Akadémia bemutatta, miért gáz ma újságírónak lenni. Ám akinek még mindig nem volt elég a fesztiválból, és hajnalig szeretett volna szórakozni, az Anima Sound System, a Tesco Disco, Dublic, DJ Newl és a MYGL dübörögtette a zenét a színpadokon.

“Évről-évre több és több vendéget vonz a VOLT Fesztivál. Idén is meghaladta a látogatószám a tavalyit, és a megszokottnál egy nappal hosszabb programra majd’ 120 ezren látogattak el” – nyilatkozta Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál alapító-főszervezője, hozzátéve, hogy a nagy tömeg ellenére semmilyen rendbontás nem történt.

Hétfő reggel viszont elérkezett a kiköltözés ideje, mindenki sátrat bontott, fogta a cókmókot, és búcsút intett a Lővér Kemping kapuinak. Taxik és buszok sorai várták a megfáradt és a távozás miatt kicsit keserédes fesztiválozókat, hogy minél könnyebben és gyorsabban hazajuthassanak – majd kipihenhessék az egész heti bulit.
Csüggedésre semmi ok, hiszen jövőre is lesz VOLT! Aki addig nem bír várni, mindenképpen látogasson el a Master Card Balaton Soundra, a Sziget Fesztiválra vagy a Strandra!