Zenekarok versenye az Akváriumban - Socfest

Zenekarok versenye az Akváriumban

Olvasási idő: 2 perc

A VOLT Produkció és az OTP Junior a Petőfi Rádióval karöltve új hagyományt indít útjára, a Nagy-Szín-Pad nevezetű, zenei versenyt. A kezdeményezés célja nem a tehetségek felkutatása, hanem már a valamelyest befutott, saját koncertprogrammal és számokkal rendelkező előadók megsegítése. A szervezők célja e zenekaroknak minél nagyobb megjelenési felületet biztosítani a magyar média területén, és lehetőség szerint nemzetközi szinten. A 15 döntőst a hazai popszakma 100 fontos képviselője szavazta meg. Az Akvárium Klubban három alkalommal 5-5 előadó 15 perces élő koncertet ad. A fellépők sorrendjét az április 24-i sajtótájékoztatón sorsolták ki. Május 20-án a Deniz kezdi a koncertsorozatot.

Május 20- a fellépői

Deniz – a hazai hip-hop és könnyűzenei színtér színfoltja. Az előadó klipjei már több mint tízmilliós youtube látogatottságot hoztak.

Hangmás – zenéjükben felfedezhető a disco-electro-punk hármas, a korai new wave és a garázs rock is. Jellemzőek az erős dob-basszusok és a szokatlan effektek, mindezek tetejében pedig ott van az énekes frontember: Minda Endre.

Manoya – Manoya Enikő a Neo énekesnőjeként vált ismertté, szólóként egy albuma jelent meg, a Hundred Arms, amelyben akusztikus hangok keverednek a legkülönfélébb elemekkel, dzsesszes, illetve hip-hop motívumokkal.

Carbovaris – a négytagú banda zenéje emlékeztet a Placebo-ra, de ugyanúgy merítenek a kilencvenes évek brit popjából, ahogy a hatvanas évek mod-mozgalmához is visszanyúlnak.

Elefánt – az öttagú budapesti együttesnek leginkább a “korlátok nélküliség” az ismérve. Jellemző a zenéjükre a lágy melankólia, az energikusság és a háromnegyedes lüktetés.

Május 21- e fellépői

Szabó Balázs Band – Szabó Balázs igazi polihisztor; dalszerző-énekes, multiinstrumentalista, bábszínész, mesemondó. Bandájában énekel gitározik, kavalozik és hegedül. Márciusi új albumuk az Élet elvitelre címet viseli.

Odett – Polgár Odettet különleges hangja és szabad szellemisége teszi egyedivé. Áprilisban jelent meg új nagylemeze, a Csillagtérkép.

Ivan&The Parazol – a 2010-ben alakult zenekar a hatvanas-hetvenes évek new wave irányzataiból nyeri erejét, igazi pörgős rock’n’rollt játszanak. Felléptek már a Deep Purple előtt, és ők jegyzik a Sziget idei himnuszát.

Óriás – az alternatív rockbanda már három nagylemezzel és ugyanennyi kislemezzel rukkolt elő, valamint ötletes videoklippeket birtokol.

Halott Pénz – a hip-hop műfajt újraértelmező pécsi csapat zenéjében a bólogató ütemek mellett komoly gitár riffeket találunk, és intelligens tartalmat a szövegekben.

Május 22-e fellépői

We Are Rockstars – az elektronikus rockot játszó srácok sok önbizalommal rendelkeznek. Zenéjük energikus és profi.

Blahalouisiana – blues-os, country-s dallamok és hangszerelés jellemzi dalaikat. A Morcheeba előzenekaraként bizonyítottak már.

Cloud 9+ – a kulcsszó a rockstep. Vagyis az élőhangszeres rockot hip-hoppal ötvözik, valamint drum’n’bass és dubstep elemekkel vegyítik.

Mary PopKids – jövőzenét játszanak, amelyet áthat a soul és a funk érzése, különféle elektronikus elemekkel vegyítve. Céljuk a világuralom, vagy ahogy ők mondják: a világdomináció.

Turbo – grunge, progresszív és garage jellemzi stílusukat. Idén tavasszal jelenik meg negyedik, Pentagram címet viselő lemezük.

A versenyen résztvevők fellépési lehetőséget kapnak a legnagyobb hazai fesztiválokon, a VOLT-on, a STRAND-on és a Szigeten. Az első helyezett a VOLT Fesztivál keretén belül az Arctic Monkeys előtt adhat koncertet. A legjobbak fellépnek továbbá Magyarország legjobb klubjaiban, egyfajta „minifesztiválok” keretében az OTP Junior jóvoltából. A Sziget Szervezőiroda külföldi fesztiválmeghívásokat is szervez az első három helyet elért bandáknak. Két produkció 1-1 millió forintos videoklip támogatásban részesül, a győztes pedig 1 millió forint próbaterem-támogatást kap.

A verseny persze mit sem ér rajongók nélkül, a szervezők különböző platformokon adnak lehetőséget, hogy mindenki szavazhasson az általa legjobbnak ítélt előadásokra. Az egyes fordulók kezdetétől számított 72 órán belül a nagyszinpad.com-on, az OTP Bank facebook oldalán és az Instagrammon szavazhattok.

Aki nem tud személyesen részt venni az eseményeken, megnézheti online is a produkciókat, amiket az m2 is élőben közvetít.