A mesebeli herceg Hollywoodból érkezik… - Socfest

A mesebeli herceg Hollywoodból érkezik…

Olvasási idő: 2 perc

…avagy egy kaptafára!

Miről álmodik egy lány?

Nagyon sok olyan fiatal hölgy van, aki a szőke hercegre vár fehér lovon. És vár és vár és még mindig csak vár. Érthetetlen. A mesékben ez máshogy alakul. Az általában elveszett, oltalmatlan leányka ― ha éppen nem rabolta el a gonosz, hétfejű sárkány és nem tökből varázsolt hintóval érkezik meg a bálba ― hipp-hopp, váratlanul, szigorúan első látásra és már-már szívszorítóan romantikus körülmények között szeret bele a tökéletes fiúba, aki minden tekintetben hibátlan és természetesen Ámor, a lánnyal egy időben találta őt el az apró, igaz, örökké tartó szerelmet befecskendező nyilacskájával. Ez a legtöbb esetben sajnos(!) nem így van. Nem mesevilágban élünk. De akkor hogyan is kell ezt elképzelni a valóságban? Abban a híres hollywoodi „valóságban”…

Van egy csodaszép lány és egy még szebb fiú, akik gyerekkorukban szomszédok voltak, egy oviba vagy isibe jártak, de mindenképpen együtt játszadoztak. Nőttek, nőttek, már-már felnőtté cseperedtek, miközben fizikailag egyre távolabb, lelkileg azonban ― tudtukon kívül ― egyre közelebb kerültek egymáshoz. De mégsem meséről van szó. Ugyanis! A mesékben ez a tökéletes testű, csillogó szemű, vagány focista srác nem fűzi a gimi összes csaját, nem beképzelt bunkó, mint ezekben a „hiperszuper” amcsi filmekben. A történet nem egyszerű. (Ó, dehogyisnem!) Az előbb említett lány az egyetlen, aki nem vesz tudomást a bunkó barátunkról és nem dől be a mézes-mázas, csöpögő, cukros-puncsos szavaknak. Kezdetben! A fiút oly’annyira megérinti, hogy a lány nem foglalkozik vele, hogy rádöbben, egész eddigi élete értelmetlen volt. Hiába a sok gyönyörű csaj, akit fűzhet, hiába a hírnév, hiába a macsóság. Kukába velük! Semmi sem kell, ha ez a különleges lány nem lesz az övé. De egy csajozós kanból hogy lesz egy őszinte, odaadó, hűséges, udvarias bárányka? Totálisan megváltozik a lány kedvéért? Hogy máshogy?! Ugyebár az efféle tinifiúk pillanatok alatt képesek megváltozni, ha belezúgnak egy csajba. Ez az élet rendje. Feladják a hírnevüket, félredobják a sok bulit is akár két csinos lábért és cickóért. Ugyan…

Azért nem maradhat el a szeret-nem szeret, macska-egér játék, de a végén mégis csak beteljesül a nagy szerelem. Nagy küzdelmek árán bár, de megtörténik a nagy egymásra találás, minden smakkol, mindenki boldog. A gonosz „csinicsajszi” is elnyeri persze végső büntetését.

Ez egy szexista, lebutított verzió lenne? Talán. De apró változtatásokat leszámítva, tulajdonképpen így van. Csókcsaták, slágergyanús betétdalok, napsugár, bárányfelhők, rózsaszín vattacukor. Tiszta Disney!

Ám, be kell vallanom, szeretem az ilyen filmeket. Hiába a „fullos” Hollywood, a menő 3D, a szenzációhajhászás, az irrealitás. Jó elhinni egy pillanatra, hogy igen, én vagyok Hamupipőke. Sikerült Emilia Schüle-nek, sikerült Selena Gomeznek, tehát nekem is sikerülhet.

Mindezek után fel kell kelni az ágyból, ki kell kapcsolni a tévét és el kell indulni lencsét válogatni.