Hamarosan jön az ELTE Filmszemle! - Socfest

Hamarosan jön az ELTE Filmszemle!

Olvasási idő: < 1 perc

 Tíz film, tíz női rendezőtől – ezzel a mottóval rendezik meg az ELTE és a Magyar Nemzeti Filmalap együttműködésében  készült diplomafilmek nyilvános vetítését május 26-án a Toldi moziban.

Az eseményre egy műfajilag színes válogatással készültek az ELTE Filmtudomány Tanszékének végzős hallgatói, akik közül sokan most először mutatják be filmjeiket nagyobb közönség előtt.

A rövidfilmek egy része a dark comedy, a mese, az álomfilm, az állapotfilm, vagy a kisrealista, már-már thriller műfajok hatásmechanizmusait lendíti működésbe, másik részükben hagyományosabb drámai eseményszálak bontakoznak ki. Az este egyetlen hosszabb darabja a dokumetumfilm műfajában készült.

 

Fignár Anna: Akvárium

Az ábrázolt hősök is sokfélék

Megjelennek sorsfordító keresőútra induló kislányok, és nagyobbak, akik egymásba kapaszkodva igyekeznek boldogulni a zavaros, néha durva fordulatokkal teli budapesti létben. Vászonra lép egy fiú is, aki apjával való problémás kapcsolatában eszmél változásra, és egy lány, aki szürke életéből még eddig sosem tekintett ki a világ felé.

Jönnek még a szerelmi viszonyaik csapdáikból öntudatlan erővel kiutat keresők, és egy nő, akinek már nem csak a párkapcsolata, hanem az élete a csapda.

A rövidfilmek mellett helyet kapó 54 perces dokumetumfilm a HIV-fertőzését másfél éve nyíltan is felvállaló élharcos, Bereczky Tamás mindennapjait, munkáját, küzdelmeit és társas kapcsolatait mutatja be.

Az új rendezők megismertetése melletti fő szándék a hagyományteremtés, hogy a mostani ELTE Filmszemle mintájára minden évben a nagyközönség elé kerüljenek az intézmény berkeiben készült vizsgafilmek.

Helyszín: Toldi Mozi

Időpont: 2017. május 26.