A 007-es sosem öregszik - Socfest

A 007-es sosem öregszik

Olvasási idő: 2 perc

A 007-es James Bond széria 2012-ben ünnepelte félévszázados fennállását, e jeles alkalomból kijöttek a Daniel Craig főszereplésével készült Skyfallal. Ezúttal újra visszatér a vászonra sokak kedvenc ügynöke, hogy saját szakállára oldjon meg egy ügyet. De nyomozósdit kis tételben is lehet játszani, láthatjuk ezt A leckében. A szálak meg jogi úton is összegubancolódhatnak (Miért én?) A heti magyar filmünk is visszautal a történelemre és több helyszínt járhatunk be a szereplőkkel, A kis herceggel pedig a Földön túlra is eljuthatunk.

007 Spectre – A Fantom visszatér (Spectre)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol akcióthriller, 148 perc – 16 éven felülieknek

Egy titokzatos múltbeli üzenet miatt a 007-es (Daniel Craig) magánakcióba kezd. Ahogy régi vágású kémfilmekhez illik, az ügy megoldásához több városon, titokzatos embereken és titokzatos találkozókon át vezet az út. Mindeközben a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi a tetteit, ráadásul Bond vérfagyasztó kapcsolatot talál közte és az általa keresett ellensége (Christoph Waltz megint rosszfiú) között.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Fórum Hungary

 

A kis herceg (The Little Prince)

színes, magyarul beszélő, francia animációs film, 108 perc

Az Antoine de Saint-Exupéry ihlette történetben egy kislány összebarátkozik az új, pilóta szomszédjával, aki egy különleges élményt oszt meg vele: annak idején megismerkedett A kis herceggel és az ő világával. A filmet eredeti szinkronnal is érdemes megnézni, nem akármilyen hangok szólaltatják meg a szereplőket: a rózsát Marion Cotillard szinkronizálja, de hallhatjuk még Benicio del Torót és James Francót is, hogy csak pár nevet említsek.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: A Company Hungary

 

A lecke (Urok)

színes, feliratos, bolgár-görög dráma, 97 perc

Nadezhda tanítóként dolgozik egy iskolában. Egy alkalommal meglopják a diákját, ő pedig vad nyomozásba kezd, hogy felkutassa a tolvajt, miközben a magánélete sincs rendben. Iszákos férje miatt ki akarják lakoltatni őket a gyerekükkel együtt. A munkájában és magánéletében is egyre mélyebbre süllyed, mire megalázó és kétségbeesett megoldásokhoz kell folyamodnia, hogy helyrehozza az életét.

Forgalmazza: Mozinet

 

Anyám és más futóbolondok a családból

színes, magyar játékfilm, 108 perc

Heti magyar filmadagunk generációkon, történelmi és földrajzi helyszíneken átível. A főhősnő az 1900-as évek elejétől huszonhétszer költözött életében (ez nem kevés, de a 94 évéhez képest azért könnyen lepipálná pár mai albérletes). Minden alkalommal magával hurcolta az egész családját, amikor valami veszélyt érzékelt. Veszély pedig akadt bőven, elég csak a világháborúkra vagy az 56′-os forradalomra gondolnunk.

Forgalmazza: Vertigo Media

 

Miért én? (De ce eu?)

színes, feliratos, román dráma, 125 perc

Cristian egy bukaresti ügyész, akire bonyolult ügyet bíznak. Egy kollégája ellen kellene eljárást indítania, aki leleplezett egy korrupciós ügyet, melyben politikusok és egyéb nagy fejesek is érdekeltek. A fiatal ügyész komoly dilemma előtt áll; az igazságot vagy a karrierjét helyezze előtérbe? Minél jobban beleássa magát az ügybe, annál jobban bonyolódik a dolog.

Forgalmazza: Anjou Lafayette