A szkafander hibái - Socfest

A szkafander hibái

Olvasási idő: < 1 perc

Ez a hét csupán három filmet tartogat nekünk, de legalább műfajilag és történetileg is egészen különbözőeket. Másfél év kihagyás után Matt Damon végre talált egy izgalmas témájú filmet amiben játszhat, ráadásul elég sok időt tölt egyedül a vásznon, ami színészileg nem kis kihívás. Mozi expedícióra fel!

45 év (45 Years)

színes, feliratos, angol filmdráma, 95 perc

Kate és Geoff épp a 45. házassági évfordulójára készül. Ezt a szép megemlékezést azonban egy igen váratlan, és nem kis feszültséget okozó hír töri meg: a férj értesítést kap róla, hogy régi szerelmének holttestét egy svájci gleccserbe fagyva találták meg.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Cirkó Film

 

Hercegnők éjszakája (A Royal Night Out)

színes, feliratos, angol romantikus dráma, 97 perc

1945. május 8-án egész London az utcán ünnepelte a háború végét. A fiatal Erzsébet hercegnő és húga, Margit is az ünneplő sokasághoz szeretett volna tartozni,  így kikönyörögték, hadd vegyüljenek el a tömegben. A rendező fantáziaképekkel tarkította eseményekben megismerhetjük a fiatal kékvérű utódokat és fergeteges éjszakájukat.

Forgalmazza: A Company Hungary

 

Mentőexpedíció (The Martian)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 136 perc

A Marson hatalmas homokvihar támad, emiatt a csapat tagjai halottnak hiszik Markot (Matt Damon), pedig csak a szkafanderébe épített adó hibásodik meg. Nincs idő a férfi keresésére, emiatt Mark ott marad a vörös bolygón, teljes elszigeteltségben, magára utalva. Az egyedül töltött négy év során saját maga termeszti az élelmiszereket, vizet gyárt. Végül megérkezik az expedíció, csakhogy jóval arrébb, így még egy kiadós utat kell megtennie Marknak, hogy megmeneküljön.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom