Beszól a keménytojás - Socfest

Beszól a keménytojás

Olvasási idő: 2 perc

Most, hogy lezajlott a díjátadók királya, az Oscar-gála, a mozikban átmeneti pangás van, legalábbis a monumentális alkotások tekintetében. Ez persze még nem jelenti azt, hogy ne tudnánk kikapcsolódni például egy szórakoztató, bajkeverő bárány történetén, vagy azon, ahogy egy keménytojás keménykedik.

1989 – Határon (1989)

színes, feliratos, dán-német-magyar-norvég dokumentumfilm, 90 perc

Ahogy a címe is sugallja, a dokumentumfilm az 1989-es állapotokat járja körül. Bővebben itt olvashattok róla.

Forgalmazza: Mozinet

Csodák (Le meraviglie)

színes, feliratos, olasz-svájci-német filmdráma, 110 perc

Gelsomnia egy furcsa, elzárt birodalom örököse, amelyet apja hozott létre, hogy megvédje a családot. A nyáron mégis elkezd foszladozni a família közti kötelék, több okból is. Például egy jövevény német fiú és egy televíziós vetélkedő miatt.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Cirko Film

Focus – A látszat csal (Focus)

színes, magyarul beszélő, amerikai krimi-vígjáték, 104 perc

Will Smith ezúttal nem a randizás guruja, hanem a szélhámosok királya, aki szárnyai alá vesz egy tanítványt (Margot Robbie). Elkövetik azt a hibát, hogy egymásba szeretnek, ezért elválnak útjaik. Legalábbis egy időre, pár év múlva ugyanis mindketten egy gazdag spanyol vagyonára pályáznak. De mint kiderül, ezzel nincsenek egyedül.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja (Manieggs: Revenge of the Hard Egg)

színes, magyar animációs film, 90 perc – 18 éven felülieknek

Johnnyt, a keménytojást két hétre, igazságtalanul lesittelik. Miután kiszabadul, a haverjával, Harryvel bosszúhadjáratot indítanak mindenki ellen, aki rosszat tett vele. Akciójuk során elképesztő kalandokat élnek át, még a kínai sárkányklánnal is összetűzésbe keverednek.

Facebook oldal

Forgalmazza: Vertigo Media

Shaun, a bárány (Shaun, the Sheep)

színes, magyarul beszélő, angol-francia családi animációs film, 85 perc

Shaun, a rosszcsont barika elunja moszatvégi hajlékát, ezért útnak indul új kihívásokat keresve. Azonban az események hirtelen elszabadulnak, amivel veszélybe hozza Gazdát, az egyik bárányokra felügyelő juhászkutyát. Hogy helyretegye baklövését, a nyájjal összeállva kell kezükbe, azaz patáikba venniük az ügyet.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Fórum Hungary