David Fincher és az új Batman - Socfest

David Fincher és az új Batman

Olvasási idő: 2 perc

Kecsegtető a heti filmajánló kínálata. Először is jön egy újabb magyar film, ezúttal dokumentalista és egy svájci, magyar színészgárdával. Aztán ott van David Fincher új filmje, amiben a főszerepet Ben Affleck játssza. A sztorija nem egyedülálló, ráadásul adaptáció, de Fincher ritkán fog mellé, szóval reméljük a legjobbakat. Ezen kívül várhatunk egy parádés szereposztású gourmet-ek számára biztosan élvezhető filmre, A séf-re.

A séf (Chef)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 114 perc

A maradi, híres séf, Carl Casper (Jon Favreau) a konyhában remekel, a családban már kevésbé. Elvált és a gyerekeiről sem tud sokat. Kirúgják a munkahelyéről egy idióta ballépés miatt, de volt felesége unszolására belefog élete új, ám régóta várt kalandjába, és nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az úton vele tart kisfia és séf barátja is.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Big Bang Media

Holtodiglan (Gone Girl)

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 145 perc

Pénz, siker, szerelem, boldogság. Az idillinek tetsző kép a házaspár, Nick (Ben Affleck) és Ellen (Missy Pyle) ötödik házassági évfordulóján kezd foszladozni, ugyanis a feleségnek hirtelen nyoma vész, a gyanúsított pedig maga a férj. Ahogy próbálja egyre ügyetlenebbül menteni magát a helyzetből, úgy derül ki egyre több sötét titok. Az is felmerül, hogy az a bizonyos frigy mégsem volt olyan boldog…

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

Jacky’s World

színes, magyar dokumentum játékfilm, 63 perc

A tehetség, a készség és az önmagunkba vetett hit igazi értékek az emberben. Hogy mit kezdünk vele, az csakis saját magunkon múlik. A dokumentumfilm ezt a kérdést járja körül egy nehéz sorsú, jobbágyi fiatal életszakaszán keresztül, ahogyan elismert mexikói festőművésszé válik.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Zeon Csoport

Lavina (Turist)

színes, feliratos, svéd-dán-norvég játékfilm, 118 perc

Egy svéd család az Alpokba indul vakációzni, hogy kiengedjék a fáradt gőzt, a pihenés helyett viszont váratlan fordulat történik. Egy lavina temeti be a síparadicsom egy részét, nem messze az anyától és gyerekeitől. A nő a férjéért kiált, azonban ő inkább saját bőrét mentve elinal. Ez a gyáva cselekedet alapjaiban ingatja meg önmagába vetett hitét és a nő bizalmát is. Mindent elkövet, hogy visszakerülhessen a férj és apa szerepébe.

Forgalmazza: Cirko Film

Viktória – A zürichi expressz (Victoria: A Tale of Greece and Greed)

színes, magyarul beszélő, svájci filmdráma, 88 perc

Az igaz történeten alapuló filmben egy budapesti cigány lány kerül a középpontba, aki gyors anyagi bevételnek látja a prostitúciót. Vonatra száll, a cél Zürich. Hamar kiderül számára, hogy ez az élet nem éppen olyan, mint a Micsoda nőben; a futtatója rosszul bánik vele, folyton dolgoztatja, és a pénzét is elveszi. Szobatársnőjével elhatározzák, változatnak a sorsukon.

Forgalmazza: Mozinet