DOBbantás - Socfest

DOBbantás

Olvasási idő: 2 perc

Angelina Jolie szereti a komoly témákat rendezőként, ezúttal egy II. világháború idején élt olimpikon kalandos történetét vitte vászonra. J. K. Simmonst talán még sosem láttuk olyan jól játszani, mint a megszállott dobos szerepében – a hál’ Istennek eredeti címét megtartó Whiplash-ben.

Csingiling és a Soharém legendája (Legend of the NeverBeast)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 76 perc

Tündérlak új lakója külsőleg eltér a többi lénytől, ami miatt szegény kirekesztett kissé. Gida mégis arra kéri barátait, hogy segítsenek megmenteni a jövevényt, a Soharémet.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Fórum Hungary

Esélylesők (Human Capitan)

színes, feliratos, francia-olasz thriller, 111 perc

A három nézőpontos filmben két család múltját ismerhetjük meg, és azt, hogyan fonódott össze az életük egy biciklis gázolás miatt.

Forgalmazza: Vertigo Media

Jupiter felemelkedése (Jupiter Ascending)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 125 perc

Ugyan minden jel arra mutat, hogy Jupiter Jones (Mila Kunis) nagy dolgokra hivatott, de ő wc-t takarít, míg egy ex katona, a Channing Tatum fiú, el nem érkezik a Földre, csak azért, hogy magával vigye Jupitert, aki így talán beteljesítheti sorsát.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

Rendíthetetlen (Unbroken)

színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi dráma, 137 perc

Angelina Jolie legújabb rendezésében Louis “Louie Zamperini” olimpikon életét viszi vászonra. A férfi a II. világháború idején repülőszerencsétlenséget szenved, majd 47 napig hánykolódik egy tutajon, ezek után pedig foglyul ejti a japán hadsereg.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: UIP-Duna Film

Második esély (En chance til)

színes, feliratos, dán dráma, 107 perc

Erkölcsi és persze jogi dilemma, hogy valaki a jó vagy  a rossz oldalon áll-e. Andreasnak is ezzel kell szembenéznie, amiért rendőrként egy tetthelyen elrabolt, árva gyereket a sajátjaként próbál felnevelni.

Forgalmazza: Cirko Film

Whiplash

színes, feliratos, amerikai dráma, 107 perc

Damien Chazelle rendező még csak 30 éves, azonban ezzel a filmmel – az Oscar-jelölés mellett – tutira nevet szerez magának. A jól adaptált forgatókönyvhöz kellett még pár jó színész, akit rögtön meg is talált. A sztori egy veterán dobos és egy fiatal, álmodozó, New York-i tanár-diák kapcsolatáról szól, sok dobbal, feszültséggel és persze feloldással.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom