Erdélyi thriller magyar módra - Socfest

Erdélyi thriller magyar módra

Olvasási idő: 2 perc

Magyar thriller? Ezt is megéltük. Az utóbbi év bizonyította, hogy a magyarok tudnak, ha akarnak, szóval a Víkendnek érdemes adni egy sanszot. Ha megvolt, akkor jöhet egy kis romkom léleknyugtatóként, majd sokkoljuk az agyunkat francia deszkásokkal, amit végül egy kis Meryl Streep-es nótázással vezethetünk le. Jó étvágyat a heti mozi menühöz!

 

A (sz)ex az oka mindennek (Sleeping with Other People)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 103 perc – 16 éven felülieknek

 

Lainey (Alison Brie) és Jake (Jason Sudeikis) együtt veszítik el a szüzességüket. Évekkel később a véletlen keresztezi útjukat, és e találkozás során rájönnek, hogy mennyire meghatározta AZ a bizonyos első a szexuális attitűdjüket. A pasi igazi nőcsábász lett, Lainey pedig mindig rosszul választ. Akár lehetne is köztük valami normális kapcsolat, ehhez azonban meg kellene állniuk, hogy másokkal is khm, összeszűrjék a levet.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Big Bang Media

 

Dübörög a szív (Ricki and the Flash)

színes, feliratos, amerikai film, 101 perc

Danny Collins után most egy idősödő énekesnő viszontagságait ismerhetjük meg. Meryl Streep játssza el a “rock nagyit” (persze nem Tina Turnert), aki mind a magánéletében, mind pedig zenei szempontból kudarcot vallott.  Évekkel ezelőtt lelépett a családjától egy tündöklő énekesi karrier reményében, magára hagyva kislányát és férjét. A lány (Meryl lánya civilben is) időközben nővé cseperedett, éppen válófélben van. Az anyjuk pedig úgy érzi, eljött az ideje, hogy valódi szülővé váljon.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza:  InterCom

 

Szégyentelenek (The Smell of Us)

színes, feliratos, francia filmdráma, 92 perc – 18 éven felülieknek

A filmből egy francia deszkás banda szubkultúráját ismerhetjük meg. Ha azt mondom, hogy a szórakozás élteti őket, akkor el lehet képzelni, hogy nem szentéletűek a fiatalok.

Facebook oldal

Forgalmazza: ADS Service

 

Víkend

színes, magyar thriller, 100 perc  -16 éven felülieknek

A magyar film egy újabb darabbal gazdagodik, ami ráadásul azért érdekes, mert kevés magyar thriller született eddig. A helyszínt egy kis erdélyi falucska szolgálja, ahova pihenni és vadászni száll meg a milliomos vállalkozó, István (Lengyel Tamás) és ügyvédje, Márta (Gryllus Dorka) a férjével, Lászlóval (Simon Kornél). Az idilli nyugalomnak egy falubéli ember halála vet véget. Szépen lassan kiderül, mindhármuknak megvan a maga titka.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom