Európából szeretettel - Socfest

Európából szeretettel

Olvasási idő: 2 perc

A héten az európai alkotások kerültek túlsúlyba, méghozzá izgalmas kínálattal. Az Életrevalók alkotói most romantikában utaznak, főszerepben a már megismert Omar Sy-jal. Megérkezett A beavatott következő része, ahol a fiataloknak pár múltbéli titokra kell fényt derítenie. Hamupipőke pedig kilépett a mesekönyvből és a kétdimenziós világból, hogy aztán Kenneth Branagh filmjében landoljon.

A beavatott-sorozat: A lázadó (Insurgent)

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 119 perc

A jövőben játszódó sci-fi trilógia újabb részében Tris Négyessel együtt menekül a műveltek vezetője elől. Eközben Trisnek rá kell jönnie, családtagjai miért áldozták fel életüket. Sok veszély, titok, megválaszolandó kérdés és kaland vár a szereplőkre.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Big Bang Media

 

A küzdők (Les combattants)

színes, feliratos, francia romantikus vígjáték, 98 perc

A kamasz Arnaud beleszeret egy lányba, sőt annyira rabul ejti őt, hogy amikor a lány katonai kiképzőtáborba megy, a fiú is csatlakozik, nem számolva a felmerülő veszélyekkel.

Forgalmazza: Mozinet

 

Az új barátnő (Une nouvelle amie)

színes, magyarul beszélő, francia filmdráma, 105 perc

Clairet eléggé megviseli barátnőjének a halála, ám amikor az elhunyt férjével kapcsolatban tesz egy felfedezést, megváltozik az élete.

Forgalmazza: ADS Service

 

Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről

színes, feliratos, svéd-német-norvég-francia szatíra, 101 perc

A szokatlanul hosszú című film szokatlan nézőpontból meséli el a különálló történeteket, mégpedig egy galamb szemszögéből. Az epizódoknak két összekötője van, két partikellékekkel házaló, bohócnak kinéző férfi.

Forgalmazza: Cirko Film

 

Fácángyilkosok (Fasandraberne)

színes, magyarul beszélő, dán thriller, 119 perc – 18 éven felülieknek

Egy tóparti nyaralóban brutálisan meggyilkolnak egy ikerpárt. Miután nem sikerült megoldani az esetet, berakják a lezáratlan akták közé. 20 évvel később a Q-ügyosztály előveszi az ügyet. Tudomást szereznek egy nőről, aki fontos információkkal szolgálhat a kérdéses napról, ámde másnak is fontosak az infók, a hajtóvadászat kezdetét veszi.

Forgalmazza: Vertigo Media

 

Hamupipőke (Cinderella)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi kalandfilm, 112 perc

Kenneth Branagh szívesen nyúl könyvekhez, most elkészítette a klasszikus mese élőszereplős verzióját, melyben a kevésbé ismert színészek mellett feltűnik például Helena Bonham Carter és Cate Blanchett is.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Fórum Hungary

 

Samba

színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték

Az Életrevalókból megismert Omar Sy ezúttal nem ápolóként, hanem egy menő szálloda mosogatófiújaként tevékenykedik. Egy állásinterjú során félő, hogy kiderül, illegálisan tartózkodik Franciaországban. Egy szerény nő (Charlotte Gainsbourg) segít neki átvészelni ezt a helyzetet, ráadásul még szerelem is szövődik kettejük között.

Forgalmazza: Vertigo Media