Férfiak próbája - Socfest

Férfiak próbája

Olvasási idő: 2 perc

Woody Allen elképesztően aktív manus; hosszú évek rutinjaként még 80 évesen is évente elkészít egy filmet, gondosan ügyelve persze a szereposztásra. Ezúttal sem lesz ezzel semmi gond az Abszurd alakban, a sztori meg kellően kifacsart, ahhoz, hogy “woody allenes” legyen. A héten még bemutatják az Útvesztő újabb részét, ami egész más korcsoportot céloz meg, illetve jön még két, stílusban, témában és nemzetiségben eltérő dráma.

Abszurd alak (Irrational Man)

színes, feliratos, amerikai vígjáték, 96 perc – 16 éven felülieknek

Woody Allen jó szokás szerint minden évben kiad egy filmet, most Joaquin Phoenix játssza el a direktor alteregóját, Abe Lucast, egy kiégett, piás filozófiaprofesszort. Később a nyugger tempójú Abe-t egy tanítványa, Emma Watson (és az ő szemgolyói) hozza vissza az életbe. Ez így még egy romantikus alapsztori is lehetne, de valójában itt kezdődik a csavar, ugyanis a két hősünk fültanúja lesz egy beszélgetésnek, ami miatt Abe egy igen drasztikus lépésre szánja el magát.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Freeman Film

 

Az Útvesztő: Tűzpróba (Maze Runner: The Scorch Trials)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 133 perc – 16 éven felülieknek

Az Útvesztő második részében gyakorlatilag végig menekülnek a szereplőink. Felbolydult világuk csupa veszélyt rejt, A falak túloldalán újabb borzalmakkal szembesülnek, anarchia fenyeget. Igazi macska-egér játszma ez a túlélésért, miközben keresik a többi lázadót.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

 

Csendes szív (Stille hjerte)

színes, feliratos, dán filmdráma, 97 perc – 16 éven felülieknek

Ebben a családi drámában egy família három generációja tömörül össze egy családi vakáció erejéig. Természetesen rokonokkal nyaralni nem egy felüdülés, pláne, ha a súlyos betegségben szenvedő anya előbb el akar távozni az élők sorából, mielőtt a betegsége súlyosbodna. Ezen kívül persze előbukkan pár régi sérelem és nézeteltérés is.

Forgalmazza: Cirko Film

 

Everest

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol dráma, 122 perc

A címszereplő hegycsúcsot már sokan próbálták meghódítani, de több ember belebukott, mint amennyi túlélte. Ez a mozgókép két olyan expedíció történetét dolgozza fel, amelyik sikerrel végződött, noha a zord körülmények és a brutális hóvihar még jobban nehezítik a helyzetet.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: UIP Duna-Film