Ha a belső hangok harcolnak... - Socfest

Ha a belső hangok harcolnak…

Olvasási idő: 2 perc

A Pixarnak többnyire nagyon emlékezetes meséket köszönhetünk (gondoljunk A Némó nyomában-ra vagy a Fel!-re), ezúttal is egy aranyos animációval rukkoltak elő, az Agymanókkal. De a héten jön még egy vígjáték, arról hogyan raboljuk el az IKEA alapítóját.

Agymanók (Inside Out)

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film

A Pixar legújabb agymenésében egy kamasz lány gondolataiba tekinthetünk bele, nem is akárhogyan. A fejében ugyanis serényen munkálkodik Undor, Majré, Derű, Bánat és Harag. A kislány érzelmei azonban összecsapnak, amikor a családdal San Franciscóba költöznek, ezért Derű hadakozni kezd a többi érzelemmel, ami persze nagy zűrzavart és sok komikumot okoz.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Fórum Hungary

 

Jön Harold! (Her er Harold)

színes, feliratos, norvég vígjáték, 87 perc – 16 éven felülieknek

Harold több mint negyven éve vezeti kis bútor üzletét feleségével egy norvég kisvárosban. A jövedelmező biznisz esélyeit azonban rontja, hogy az IKEA a tőszomszédságába költözik. A férfi agyafúrt tervet eszel ki boltja megmentésére; elrabolja az IKEA alapítóját.

Forgalmazza: Mozinet

 

Lány macskával (Incompresa)

színes, feliratos, olasz-francia dráma, 103 perc – 16 éven felülieknek

A nyolcvanas évek elején járunk, amikor Aria, a kilencéves kislány egyre magányosabb lesz, szülei válófélben vannak és a gyermekükre nem fordítanak elég időt, barátai sincsenek a macskáján kívül. Nem bírja tovább, ezért egy váratlan döntést hoz.

Forgalmazza: Cirko Film

 

Törtetők (Entourage)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték

Az azonos című, 2011-ben véget ért sorozat szereplői köszönnek vissza a vászonról ebben a filmben, amiben pár ismert színész is feltűnik egy-egy cameóra. A feltörekvő fiatal színész, Chase hollywoodi karriere tovább ível felfelé, az egyre nagyobb siker felé vezető úton gyerekkori barátai segítik.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

 

Valami követ (It Follows)

színes, magyarul beszélő, amerikai horror, 100 perc – 16 éven felülieknek

A 19 éves lány egy ártalmatlannak hitt éjszaka után azt veszi észre, hogy valami követi. Ezután beindul a borzongás.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Vertigo Media