Kisvárosi gyilkosságok Statham-módra - Socfest

Kisvárosi gyilkosságok Statham-módra

Olvasási idő: 2 perc

Ezen a héten tobzódhattok a mozipremierekben, a forgalmazók ráadásul mindenkire gondoltak; Ha Kate Beckinsale harca a gyermekéért nem elég izgalmas, megnézhetitek Lindsay Lohant egy erotikus akcióban. De ha már az akciónál tartunk, Jason Statham sem maradhat el. Ha pedig jobban bejönnek a könnyedebb filmek, akkor ajánlhatok két animációs mozit is, vagy egy egyszerű sztorijú, zenés másfél órát. 

A Cate McCall-per (The Trials of Cate McCall)

színes, feliratos, amerikai filmdráma, 86 perc,

Vagy inkább Kate Beckinsale- per?  Az ex-menő ügyvéd, Cate McCall elvesztette gyermeke felügyeleti jogát, kiesett a kamara tagságból, visszavonultan él. Hogy visszaszerezze régi életét, fellebbeznie kell egy tévesen elítélt nő ügyében.

Forgalmazó: ADS Service

A Mikulás-mentőakció (Saving Santa)

színes, magyarul beszélő, angol animációs vígjáték, 84 perc

A modern világban a Mikulás is nagyvállalatot alapít, nevezetesen a Mikitechet, és high-tech cuccokat használ az Északi-sark és az időgép elrejtésére. Bernát manó (eredeti hangja a Sherlock sorozatból és Hobbitból ismert Martin Freeman) mindig is arra vágyott, hogy csatlakozhasson a Mikitechhez, de csak a rénszarvasok istállójának ügyeletes takarítója. Ez az év viszont mást tartogat számára, elszántan próbálja megmenteni a veszélybe került Karácsonyt.

az_ortorony_plakat

Forgalmazó: PARLUX

Az őrtorony (Gözetleme Kulesi)

színes, feliratos, török-francia-német filmdráma, 96 perc

Egy férfi és egy nő menekül el a világ elől, mindkettőjük máshova, és mindkettőjük más okból. Sehernek és Nihatnak is van egy-egy nyomasztó titka, ami kikívánkozik. A sors érdekes módon keresztezi a két ember útját.

Forgalmazó: Vertigo Media

Battle of the Year – Az év csatája

színes, feliratos, amerikai zenés film, 109 perc

1990 óta minden évben megszervezik a breaktáncos világbajnokok kupáját. A hőn áhított siker és hírnév, a profivá válás nem olyan egyszerű. Főhőseink is esélytelennek tűnnek, ám mindent beleadnak, hogy sikerük legyen.

Forgalmazó: InterCom

Fordulópont (En solitaire / Turning tide)

színes, magyarul beszélő, francia kalandfilm, 97 perc

Yann (François Cluzet) részt vehet a leghíresebb földkerülő vitorlásversenyen, a Vendée Globe-on. Ezzel lehetősége akad magának és másoknak is bizonyítani a rátermettségét. Szabály szerint egyedül kell nekivágnia a kalandnak, azonban kilenc nappal később megsérül a vitorlása és kénytelen szárazföldi segítséget kérni. Csak akkor veszi észre, hogy már nincs egyedül, amikor rég elhagyta a partot.

Forgalmazó: MTVA

Harcban élve (Homefront)

színes, feliratos, amerikai akcióthriller, 100 perc

Phil Broker (Jason Statham) egy kisvárosba költözik a kislányával, hogy elfeledje a múltat. Mikor a lány önvédelemből megüt egy srácot, a szülők bosszúhadjáratot indítanak. Eközben a város kis titkai is kezdenek kibontakozni. Még James Franco is feltűnik drogbáróként.

Forgalmazó: Pro Video

Rozsdalovag (Ritter Rost)

színes, magyarul beszélő, német animációs film, 99 perc

Páncélvár új uralkodója miatt a mindig vidám Rozsdalovagnak és barátainak el kell hagyniuk otthonukat. A szedett-vedett társaság nem adja fel; véget akarnak vetni a betolakodó király trónbitorlásának.

Forgalmazó: Cinetel

Vétkek völgye (The Canyons)

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 99 perc

Erőszakos, szexuális töltetű túra – ez jellemzi Paul Schrader (Taxisofőr) új filmjét.  Lindsay Lohan most egy erotikus thrillerben mutatja meg magát James Deennel együtt.

Forgalmazó: PARLUX