Különös kalandok - Socfest

Különös kalandok

Olvasási idő: 2 perc

A héten a családi filmek hódítanak, de akad még egy-két felnőtt darab is. Maja, a méhecske hosszú évek után újra megmutatja szárnyait, A hét mesterlövész remakeje (A Védelmező) bő 50 évvel később jelentkezik, folytatódnak Winter delfin kalandjai, illetve debütál az Amélie csodálatos élete c. film rendezőjének, Jean-Pierre Jeunet-nek új filmje. Ezen a héten is akad magyar film, méghozzá igen szokatlan hangvételű, de ha azt mondom, hogy a Taxidermiát rendező Pálfi Györgyhöz köthető, akkor minden helyre kerül.

A Védelmező (The Equalizer)

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 131 perc – 18 éven felülieknek

A címadó szerepet nem más, mint Denzel Washington, egy visszavonult exkommandóst, Robert McCallt alakítja. McCall segítségére siet egy bajba jutott lánynak (Chloe Grace Moretz), akit elkapott egy gengszterbanda.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

 

Delfines kaland 2. (Dolphin Tale 2.)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi film, 107 perc

A film első részében megismerhettük Wintert, a sérült delfint, aki művégtagjával együtt az életkedvét is visszakapta. Ezúttal is eseménydús időszak elé néz, amelyben fontos szerepet kap egy újszülött és egy nőstény delfin, Mandy.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

 

Maja, a méhecske (Maya the Bee Movie)

színes, magyarul beszélő, ausztrál-német animációs film, 89 perc

Maját eddig inkább a 70-es, 80-as évek gyermekei ismerhették. A 2014-ben vászonra vitt animáció alapsztorija, hogy a méhecskék birtokáról eltűnik a méhpempő és mindenki az ellenséges darazsakat vádolja, a szeleburdi kis méhet, Maját pedig bűnrészességgel. Egyedül csak barátja, Willy hisz az ártatlanságában.

Forgalmazza: Cinetel

 

Szabadesés

színes, magyar-dél-koreai-francia játékfilm, 89 perc

A film egy ház hét lakásának történetét meséli el. Van amelyik eset megeshet, de az is lehet, hogy nem. Ezt a különös hangulatú filmet egy magyar rendező, Pálfi György (Taxidermia, Hukkle) jegyzi.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Vertigo Media

 

T. S. Spivet különös utazása (The Young and Prodigious T. S. Spivet)

színes, magyarul beszélő, francia-kanadai családi film, 105 perc

A fiatal T. S. Spivet Montanában él a tőle igencsak különböző családjával. Spivet egy tudós palánta, figyeli a természetet és tapasztalatokat gyűjt saját találmányai elkészítéséhez. Egy napon váratlan dolgo történik; egy találmányáért felterjeszti a Smithsonian Museum egy díjra, amelyet egy ünnepi beszéd megtartásának kíséretében vehet át. Így hát útnak indul, anélkül, hogy bárki tudna róla.

Forgalmazza: MTVA