Küzdelem életre-halálra - Socfest

Küzdelem életre-halálra

Olvasási idő: 2 perc

Luc Besson több filmjében is karakteres nők játsszák a főszerepet, elég csak a Jeanne d’Arc-ra vagy a Leon, a profi fiatal Natalie Portman-jére gondolnunk. Ezúttal Scarlett Johansson kapott feladatot tőle a Lucy című filmben. A kemény akciójeleneteken túl újra láthatjuk a vásznon Csingiling-et, vagy belekukkanthatunk a labdarúgó világbajnokság megalapításának történetébe és megnézhetjük Mads Mikkelsent is középkori gúnyában.

A közös szenvedély (United Passion)

színes, magyarul beszélő, francia dráma, 110 perc

Mármint a focié, a leginkább futball-kedvelőknek ajánlott mű. A FIFA megalapításának történetéről, kezdeti nehézségeiről szól, híres színészekkel (Gérard Depardieu, Tim Roth, Sam Neill…) tálalva.

Forgalmazza: MTVA

Hivatalos weboldal: tf1international.com

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája (Michael Kohlhaas)

színes, feliratos, francia-német történelmi dráma, 122 perc

Mads Mikkelsen egy 16. századi lókereskedőt alakít, akinek a helyi földesúr igazságtalanul elkobozza két jószágát. Michael Kohlhaas előbb jogi úton próbál igazságot nyerni, ám amikor a konfliktus során a felesége élete is rámegy, fegyvert ragad. A történet a mai nap is fellelhető értékekről, fontossági sorrendről szól.

Forgalmazza: Vertigo Media

Hivatalos weboldal: musicboxfilms.com

A vihar magja (Into the Storm)

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 89 perc

A természet erői, mint a tornádó is, a legtöbb földi halandó számára rémisztő jelenség. Aki csak teheti menedéket keres a vihar csillapodásáig. Főhőseink ezzel szemben megpróbálnak bejutni a tornádó belsejébe.

Forgalmazza: InterCom

Hivatalos weboldal: intothestormmovie.com

Csingiling és a kalóztündér (Tinker Bell and the Pirate Fairy)

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 78 perc

Zarina, a tündérpor őrzője véletlenül hatalmas galibát okoz, amiért száműzik otthonából, Tündérzugból, így lepaktál pár kalózzal. Csingiling és hű barátai útnak indulnak, hogy visszaszerezzék a tündérport.

Forgalmazza: Fórum Hungary

Hivatalos weboldal: disney.co.uk/disney-fairies

Herkules: Feltámadás (Hercules Reborn)

színes, feliratos, amerikai akciófilm, 95 perc

Herkules száműzetésben él, mivel mindenki őt teszi felelőssé családja haláláért. Egy nap azonban egy elkeseredett férfi az ő segítségét kéri, miután feleségét elrabolja a király. Ha az akció sikeres lesz nemcsak az asszonyt szerzik vissza, de Herkules elvesztett becsületét is.

Forgalmazza: ADS Service

Lucy

színes, magyarul beszélő, amerikai-francia akciófilm, 90 perc

A szöszi Lucy (Scarlett Johansson) könyörtelen üzletbe keveredik, de szembeszáll a fogvatartóival és emberi képességeket felülmúló, kemény harcossá válik. Ez önmagában talán nem hangzik izgalmasan, de ha azt mondom, hogy Luc Besson írta és rendezte?! Az a Luc Besson, aki a filmtörténet legvagányabb hősnőit teremtette meg: Nikita, Az ötödik elem, Leon, a profi.

Forgalmazza: UIP-Duna Film

Hivatalos weboldal: lucymovieintl.com