Le a koronával - Socfest

Le a koronával

Olvasási idő: 2 perc

Valószínűleg volt már erősebb heti kínálat is, azért most is lesz miből válogatnunk a mozikban. Akad animációs film, félmagyar játékfilm egy lázadó kamaszról, Jack Black megint gyerekkel játszik, de a hét filmje minden valószínűséggel a shakespeare-i tragédiát vászonra vivő Macbeth.

Az utaskísérő -Senkit nem hagy kielégítetlenül (Larry Gaye: Renegade Male Fly Attendant)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 99 perc – 16 éven felülieknek

Larry a testével keresi a kenyerét, méghozzá dzsigolóként, jól teszi, mert észből nem sok jutott neki. De legalább a szíve a helyén van és minden helyzetben jól feltalálja magát. Szüksége is lesz ezen képességeire, ugyanis a légitársaság új robot stewardesseket tervez bevezetni a jövőben. Mindenki közös Larry-ének pedig be kell bizonyítania, hogy több van benne egy üresfejű sármőrnél.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Cinetel

 

Dheepan -Egy menekült története

A címszereplő hazájából, Srí Lankából kénytelen menekülni, az úti célja Franciaország lesz, ahol gondnokként vállal állást. A film az ő és a többi menekült helyzetét mutatja be.

Forgalmazza: Cirko Film

 

Drifter

színes, magyar-német játékfilm, 72 perc – 16 éven felülieknek

Még a vidéki kamaszok is lázadoznak, de talán kevésbé markánsan, mint a falusi Ricsi, akinek meggyűlik a baja az iskolával, családdal, rendőrökkel, egy szóval az egész világgal. 17 évesen azonnali eredményt és életet akar és legfőképpen valóra váltani egy gyerekkori álmát: versenyre kelni egy ralin. Beszerez egy harmincéves BMW-t és nekiáll összekalapálni a kert hátuljában, hogy üzemképes legyen időre.

Forgalmazza: KraatsFilm

 

Hókirálynő

színes, magyarul beszélő, orosz családi animációs film, 80 perc

Egyszer volt, hol nem volt, egy messzi, hófödte tájon élt egy varázsló, Vegard, aki képes volt olyan tükröket készíteni, amik megmutatták az emberek érzéseit. A Hókirálynőnek ez nem tetszett, így hát jégszoborrá változtatta a férfit feleségével együtt. Később a királynő egy árvaházból elragadta Vegard fiát. Testvére útnak indul, hogy megkeresse a bátyját, persze az út cseppet sem veszélytelen.

Forgalmazza: Freeman Film

 

Libabőr (Goosebumps)

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 103 perc

Zach és anyukája véletlenül a közkedvelt horrorkönyvsorozat, a Libabőr írójának tő szomszédságába költöznek. Egy lány segítségével Zach bejut az író R. L. Stine (Jack Black) dolgozószobájába, ahol önkéntelenül nagy kalamajkát okoz, ugyanis Stine valódi szörnyeket teremt, amiket a lapok közé zár. De a fiú, fékezhetetlen kíváncsiságának hála, véletlenül elszabadítja őket. Végül a fiatalok az íróval együtt erednek a szörnyek nyomába, hogy visszazárják őket a könyvekbe.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

 

Macbeth

színes, magyarul beszélő, angol-francia-amerikai filmdráma – 16 éven felülieknek

Shakespeare egyik legsötétebb és legtragikusabb műve alapján a 11. századi Skóciában járunk, ahol főhőseink Macbeth (Michael Fassbender) és felesége (Marion Cotillard) egyre mélyebbre süllyed a hatalomvágy fűtötte mocsokba.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Mozinet