Megveszlek kilóra - Socfest

Megveszlek kilóra

Olvasási idő: 2 perc

Vegyes felhozatallal várnak a mozik csütörtöktől, bár volt már erőteljesebb az eresztés. Barbie újabb története nyilván a gyerekeket célozza meg, a skandináv 1001 gramm abszurd humorával rétegfilmnek számít, A Fantasztikus Négyest már láttuk, így talán a heti légérdekfeszítőbb alkotás Az ajándék lesz.

1001 gramm

színes, feliratos, norvég-német filmdráma, 93 perc

Marie, a harmincas éveit taposó, magányos tudós Franciaországba utazik, hogy részt vegyen egy konferencián, aminek fő témája a kilo, mint mértékegység. Bár fontos kérdések merülnek fel, a nőnek ennél többet ad ez a “kiruccanás”, megismerkedik a szerelemmel. A filmről elolvashatjátok a kritikánkat.

Forgalmazza: Vertigo Media

 

A csajom barátnője (A trois on y va)

színes, magyarul beszélő, francia-belga vígjáték, 86 perc

Charlotte régi barátnőjével, Melodieval kavar, amit ugyan barátja, Micha nem sejt, mégis érzi, hogy valami nem stimmel. Ezért hát ő is kapcsolatba bonyolódik Melodieval. A lány pedig két tűz közé kerül, egyre emészti a hazugság-háló, de képtelen dönteni, mert mindkettőjükbe szerelmes.

Forgalmazza: Cinetel

 

A Fantasztikus Négyes (The Fantastic Four)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 98 perc

Kerek 10 évvel ezelőtt forgatták le ezt a filmet, és most 2015-ben más szereplőgárdával elkészítették a remake-et. (Érdekesség, hogy az akkor Johnny Stormot játszó Chris Evans mára egy egészen más szuperhősként ismert, ő Amerika kapitány) Az alapsztori eléggé hasonló az eredetihez: adott négy bátor, fiatal asztronauta, akik balesetet szenvednek az űrben, ami által szuperképességekre tesznek szert. Együttes erővel elhatározzák, hogy kivételes adottságaikat a jó szolgálatába állítják.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

 

Az ajándék (The Gift)

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 107 perc

Friss házasság, új környék, új lakás, boldogság – túl szép, hogy igaz legyen? Ebben az esetben igen. Az újdonsült férj, Simon találkozik régi osztálytársával. Bár annak idején egyáltalán nem voltak barátok, most mégis gyakran átjön a férfi és ajándékokkal halmozza el a házasokat. Ám idővel kezd egyre furcsább lenni az egész. Ezen felbuzdulva a feleség nyomozni kezd a férfi után, végül Simonról is olyan dolgokat tud meg, amiket elképzelni sem tudott volna.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

 

Barbie, a rocksztár hercegnő (Barbie in Rock’n Royals)

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 89 perc

Barbie ezúttal Courtney-ként egy modern hercegnőt alakít, akinek feje tetejére áll az élete, amikor cserél Erikával, és így bekerül a poptáborba, Erika pedig a Hercegnő táborba. Mindkettejüknek meg kell tanulni alkalmazkodni az új helyzethez, már csak azért is, mert megtudják, hogy mindkét tábort a bezárás veszélye fenyegeti. Össze kell tartaniuk és megismerniük saját magukat és elhinni, hogy nincs akadály.

Forgalmazza: UIP Duna-Film