Mentsük meg a könyveket! - Socfest

Mentsük meg a könyveket!

Olvasási idő: 2 perc

Ezúttal két, könyvekhez kapcsolódó filmünk is van. A Banks úr megmentése aranyos és szívszorító történet, valós háttérrel, A könyvtolvaj pedig az olvasásról, a szavak erejéről szól. Egyik sem kimondottan gyerekfilm. Aki mégis “felnőttesebbre” vágyik, nézze meg az összeesküvés-elméletről szóló Behálózva című filmet, vagy a Herkules legendáját.

A könyvtolvaj (The Book Thief)

színes, feliratos, amerikai-német háborús filmdráma, 131 perc

A II. világháború idején járunk. Egy élénk fantáziával rendelkező kislányt,  Lisát (Emily Watson) befogad egy német család, akik egy zsidó fiút rejtegetnek. Lisa a nevelőitől megtanul olvasni, ami mentsvárat jelent számára ilyen vészterhes és félelmetes időkben. A kisfiú, Max és ő együtt fedezik fel a szavak erejét.

Forgalmazza: InterCom

A német doktor (Wakolda)

színes, feliratos, argentin-francia-spanyol-norvég filmdráma, 93 perc

A dátum: 1960. Egy argentin hotelbe új vendég érkezik. Ez az orvos hamar összebarátkozik a szálloda vezetőjével és annak családjával, érdeklődése egyre inkább a kislányuk felé fordul. A családtagok és a környék lakói nem is sejtik, hogy az idegen orvos, valójában az álnéven bejelentkezett Josef Mengele, aki az auschwitzi emberkísérleteiről lett hírhedt, és még mindig a szokatlan genetikai és ikerkísérletek megszállottja. De itt sincs biztonságban, mert a Moszad (Izrael nemzeti hírszerző szervezete) mindenáron kézre akarja keríteni.

Forgalmazza: Vertigo Media

Banks úr megmentése (Saving Mr. Banks)

színes, feliratos, amerikai-angol-ausztrál filmdráma, 125 perc

A film P. L. Travers (Emma Thompson) és Walt Disney (Tom Hanks) viszonyát, valamint a Mary Poppins megfilmesítésének bonyodalmait meséli el. Eközben párhuzamosan mutatja be Travers múltját is.

Forgalmazza: Fórum Hungary

Behálózva (Closed Circuit)

színes, feliratos, angol-amerikai thriller, 96 perc

Claudiának és Martinnak régebben viszonya volt. Ügyvédként most együtt kell dolgozniuk, mégpedig egy terrorszervezet egyik tagjának védelmét látják el. Az ügy kibogozása közben rájönnek, hogy egy összeesküvés zajlik a fejük fölött, így veszélybe kerül az életük.

Forgalmazza: JIL Kft.

Herkules legendája (The Legend of Hercules)

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 99 perc

Amikor Herkules megszületett, Zeusz megjósolta, hogy ő lesz az, aki véget vet majd a zsarnoki uralomnak, és elhozza a békét. Az ifjú félisten egyetlen vágya, hogy összekösse életét Hébével, a szerelmével. Ám őt másnak szánták… A viszontagságos út közben, hogy megszerezze a nőt, rájön, mekkora erő lakozik benne. Visszatér a hazájába, hogy az elnyomottak vezéreként a király elleni harcba induljon.

Forgalmazza: Pro Video