Mesedélután - Socfest

Mesedélután

Olvasási idő: 2 perc

Leszámítva a Call Girl című filmet, a forgalmazók igazán ünnepi hangulatba burkolóztak. Most ne keressetek nagy hollywoodi produkciót! Menjetek el virtuálisan valamelyik megunhatatlan mesebeli királyságba, vagy romantikázzatok egyet James Gandolfini utolsó filmjével!

Call Girl

színes, feliratos, svéd-norvég-finn-ír filmdráma, 134 perc

A film a Svédországban történt hetvenes évekbeli prostitúciós botrányt dolgozza fel. Egy politikai befolyással bíró asszony “call girl”-hálózatot működtet. A lányok közül sokan fiatalkorúak, és számukra a nevelőintézetből való szabadulást jelenti a hirtelen jött pénz. Az ügyfelek között előbukkannak tisztségviselők, miniszterek, politikusok. A hatóságok egyre több bizonyítékot gyűjtenek. Az ügy egyre titkolni valóbb a polgárok előtt.

Forgalmazza: Vertigo Media

Coming out

színes, magyar vígjáték, 96 perc

Vándor Erik (Csányi Sándor) nyíltan vállalja homoszexualitását, és egy hasonló témájú rádióműsort vezet. Egy nap, baleset következtében vonzódni kezd a nőkhöz. Egyre közelebb kerül az orvosához (Tompos Kátya), miközben van vőlegénye (Karalyos Gábor). A kérdés, kit választ?

Forgalmazza: Hungaricom

Csillaghercegnő (Reisen til julestjernen)

színes, magyarul beszélő, norvég családi film, 80 perc

Sonja, az árva kislány Hamupipőkeként él szinte szolgasorban mostohaszüleinél. Fondorlatos szökése után a királyi palotába kerül, ahol fültanúja lesz egy beszélgetésnek. Kiderül, hogy a birodalmat veszély fenyegeti. A lány önként vállalja, hogy segít megkeresni a Karácsonyi csillagot, hogy az ismét beragyoghassa a palotát.

Forgalmazza: MTVA

Exek és szeretők (Enough Said)

színes, feliratos, amerikai vígjáték, 93 perc

Eva (Julia Louis-Dreyfus) élete egészen rendben van, ám hamarosan magára marad, mert a lánya kollégiumba készül. Megismerkedik egy magányos férfival, akivel gyorsan egymásra találnak. A nő masszőrként dolgozik, és egyik vendége (Catherine Keener) sokat beszél tohonya férjéről. A sok kirakós végül egésszé alakul, az ex ugyanaz, akivel Eva éppen összeszűrte a levet. Hamarosan Albertet (James Gandolfini – egyik utolsó szerepe) a exfeleség szemével kezdi látni. Ideje eldönteni, a saját véleményére hallgat, vagy az elvált asszonyra?

Forgalmazza: InterCom

Jégvarázs (Frozen)

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 108 perc

Egy gonosz varázslat miatt a királyság az örök tél fogságába esik. Anna, a vidám kislány, Kristoff, a fura hegyi ember és rénszarvasa összeáll, hogy megkeressék a lány testvérét, a Hókirálynőt, aki fel tudja oldani az átkot. Kalandos tájakat járnak be a zord időjárásban, miközben izgalmas, különleges lényekkel találkoznak. Nem olyan egyszerű az út, de mindent megtesznek, hogy megmentsék a birodalmat.

Forgalmazza: Fórum Hungary

Üstökös a Mumin-völgy fölött (Muumi ja punainen pyrstötähti)

színes, magyarul beszélő, finn animációs film, 75 perc

A kíváncsi Mumin, a víziló megtudja, hogy közeleg a világvége, és ezért belevág élete kalandjába; megkeresi az obszervatóriumot, és utánajár az üstökös titkának. Egy igazán gyerekeknek szóló film, egyszerű grafikával.

Forgalmazza: ADS Service