Mi van az Istennel? - Socfest

Mi van az Istennel?

Olvasási idő: 3 perc

A címet a francia-belga Legújabb testamentum ihlette, mely egyszerre képes elképesztően abszurd sztorijával szórakoztatni és értékes kérdéseket felvetni. És ha már itt tartunk, ezen a héten úgyis felvetődhet a kérdés, hiszen nem a legvidámabb alapanyagokkal van dolgunk: csecsenföldi háború, hidegvérű gyilkos maffiatagok, válságos házasságok. Persze ez nem azt jelenti, hogy nyomasztó lenne a felhozatal, sőt, igen erős a mezőny, érdemes most is időt szánni a mozizásra.

A keresés (The Search)

színes, feliratos, francia filmdráma, 129 perc

A csecsenföldi háború során egy kisfiú egyedül marad csecsemő korú öccsével. Mivel nem tudja felnevelni, egy ház verandáján hagyja a babát és elindul a menekülttáborba. A kisbaba szerencséjére rátalál egy nő, aki gondozásába veszi. A fiú szépen lassan felcseperedik, de nem beszél, így a vele történtek nem derülnek ki. Az idősebb fiú halottnak hitt nővére elhatározza, hogy felkutatja a rokonait és egyesíti a családját.

Forgalmazza: Vertigo Media

 

A szerelem útján (Before We Go)

színes, feliratos, amerikai romantikus film, 89 perc

Chris Evanst sokan Amerika kapitányként azonosítják, de nem ismeretlen számára a romantikus szerepkör sem, elég csak a Számos pasasra vagy a Playing it Coolra gondolni. E film címe is determinálja a műfaját, viszont a különlegessége, hogy Evans dirigálja. Brooke (Alice Eve) lekési az utolsó Bostonba tartó vonatot, így kénytelen New Yorkban tölteni az éjszakát. Összefut egy utcazenésszel (Evans), aki segít neki hazajutni. Ám közben egyre jobban érzik magukat egymás társaságában és egyikük sem szeretné, ha gyorsan érne véget az éjjel.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: ADS Service

 

A tengernél (By the Sea)

színes, feliratos, angol romantikus dráma, 123 perc

Bizony rég volt már, hogy Brangelina egy filmben szerepelt. Első és utolsó ilyen közös akciójuk világméretű botrányt kavart a Mr. és Ms. Smith kapcsán. (Azóta is két táborra oszlanak a rajongók: Jennifer Aniston, illetve Angelina Jolie pártjára) Ahogy abban a filmben is volt a filmbéli házaspár között konfliktus, most is akad. A hetvenes években járunk, Vanessa és férje egy franci üdülőben pihenget, ahol több párral is találkoznak. Eközben kénytelenek szembenézni saját kapcsolatuk problémáival.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: UIP Duna-Film

 

Eisenstein Mexikóban (Eisenstein in Guanajanato)

színes, feliratos, holland-mexikói-finn-belga-francia életrajzi film, 105 perc – 18 éven felülieknek

A legendás filmrendező, Eisenstein a Patyomkin páncélos sikere után Amerikába vándorolt, de ott nem jöttek be a számításai. Nem tudott beilleszkedni az amerikaiak közé, ezért délebbre, Mexikóba utazik, ahol megismerkedik Érosszal és Thanatosszal, avagy a szerelem és halál isteneivel.

Forgalmazza: Cirko Film

 

Fekete mise (Black Mass)

színes, feliratos, amerikai akciófilm, 122 perc

Erről a filmről legalább annyit a legtöbben tudnak, hogy ez az a film, amihez a jóképű Johnny Deppet egy rémisztő gengszterré maszkírozták. De miről is szól pontosan? John Connolly (Joel Edgerton) és James “Whitey” Bulger gyerekként jó barátok voltak. 30 évvel később a hetvenes évekre John az FBI magas rangú tisztje lett, Whitey pedig az ír maffiát vezette. Amikor az olasz családok megpróbálják kiszorítani Whitey bandáját, összeszövetkezik régi cimborájával. Azonban semmi nem a tervek szerint alakul, ami részben sok emberáldozatot követel, és Whitey felkerül az FBI tíz legkörözöttebb bűnözőkből állók listájára.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

 

Legújabb testamentum (Le tout nouveau testament)

színes, magyarul beszélő, luxemburgi-francia-belga dramedy, 113 perc

Vannak bizonyos univerzális szabályok az ember életében; például, hogy mindig az a sor halad a leglassabban, amelyikben mi állunk, a megkent kenyér is pont a rosszabbik felére esik, hogy mindent jól összetrutyizzon. De ez nem Murphy, hanem Isten számlájára írható, aki ilyen, és ehhez hasonló dolgokkal szórakoztatja magát brüsszeli dolgozószobájából. Tízéves lánya (merthogy családos), megelégelvén apja befordult és rosszindulatú viselkedését, feltöri a számítógépét, és SMS-t küld az embereknek a haláluk időpontjával, ezzel szabadítva káoszt a világra. Majd megszökik, hogy hat új apostolt keressen, akikkel megírhatja a Legújabb testamentumot.

Forgalmazza: Mozinet