Harc a Fehér Házban és az arénában - Socfest

Harc a Fehér Házban és az arénában

Olvasási idő: 2 perc

Megérkezett a sokak által várt Éhezők viadala újabb mozis verziója, de a kalandos élmények mellett, megnézhetünk egy fekete komornyikról szóló filmet, aki a Fehér Házban szolgált. Ám egy kicsit elvontabb hangulatú, romantikus dráma, és jóval könnyedebb amerikai vígjáték is debütál országszerte. Továbbá jó hír, hogy egy magyar vonatkozású dokumentumfilm is lesz, egyenesen Nepálból.

A komornyik  (The Butler)

színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi dráma, 132 perc

Cecil Gaines (Forest Whitaker) 1957 és 1986 között hét elnököt is szolgált a Fehér Házban, a film az ő történetét meséli el, amelyet egy 2008-as, Washington Postban megjelent újságcikk ihletett.

Forgalmazó: A Company Hungary

Alabama és Monroe  (The Broken Circle Breakdown)

színes, feliratos, belga filmdráma, 110 perc

Ez a több évet felölelő film részletesen mutatja be a párkapcsolat kialakulását, a szerelmet és a családalapítást. Az élet sajnos nem tökéletes, Elise (Veerle Baetens) és Didier (Jonah Heldenbergh) kislánya súlyos beteg lesz. A pár máshogy reagál a tragédiára, szerelmük meging.A dalok (elsősorban bluegrass és country) nagyon fontos jelentőséggel bírnak.

Forgalmazó: Cirko Film

Az éhezők viadala : Futótűz  (The Hunger Games: Catching Fire)

színes, feliratos, amerikai kalandfilm

Katniss (Jennifer Lawrence) és Peeta (Josh Hutcherson) nem sokat pihentek a 74. évi verseny óta. Részt kell venniük a győzelmi Körúton, el kell látogatniuk az összes körzetbe Panemben. Közeleg az Éhezők viadalának 75. versenye, és Snow elnök (Donald Sutherland) új szabályt ír elő erre az évre: idén az eddigi győztesek közül kerülnek ki az új játékosok.

Forgalmazó: Fórum Hungary

Dolma lányai  (Daughters of Dolma)

színes, feliratos, angol-nepáli-magyar dokumentumfilm, 70 perc

A Miklós Ádám által rendezett (és vágott) dokumentumfilmben megismerhetjük a buddhista szerzetesnők életét a saját szemükön keresztül.

Forgalmazó: Vertigo Media

Lola Versus

színes, amerikai vígjáték, 86 perc

Nemrég mutatták be a hazai mozik a romantikus Frances Ha című filmet Greta Gerwig főszereplésével. A színésznő ezúttal egy 29 éves lányt, Lolát alakítja, akit a pasija három héttel az esküvő előtt dobott. Kénytelen-kelletlen a barátnőjéhez költözik, miközben mindenki tanácsokkal látja el őt. A rendszerezett élete kezd darabjaira hullani.

Forgalmazó: Cinetel Kft.